Подарунки дітям та військовим від українського та польського Миколаїв
Львівщина

Подарунки дітям та військовим від українського та польського Миколаїв

2 січня 2023, 10:35
0
1
Сподобалось?
1

Закінчується рік. Але, на жаль, не закінчується війна… Рашисти руйнують нашу країну і бісяться, що не можуть здолати український народ. Нашу силу духу. Вони вкрали у багатьох дітей дитинство, але не можуть знищити віру в диво. Тому напередодні новорічних свят у багатьох містах встановили ялинки, до осель прийшов не дід Мороз, а святий Миколай, щоб підтвердити, що зло згине, а добро переможе. У селі Вербляни Яворівського району на Львівщині відбулося незвичайне дійство. Бо до українського Миколая на підмогу приїхав Свєнтий Ніколай з Польщі. Вони вітали не лишень місцевих дітлахів, а й військових, яким теж приготували гостинці.

Листівки від європейських школярів

У Народному домі села Вербляни постійно відбуваються патріотичні заходи. Вони гуртують жителів громади, бо і дорослі, і малі волонтерять для ЗСУ. Тож напередодні різдвяних свят керівниця народного дому Марія Яремко задумала організувати захід, який би відволік усіх від негативних новин і хоч на деякий час переніс у прекрасний казковий світ.

– Була задумка організувати свято найперше для діток, бо ніхто не має права відбирати у них дитинство. Вони вірять у диво і з нетерпінням чекають. А дорослі мають зробити все для того, щоб їх сподівання виправдати, – переконана Марія Михайлівна.

Тому, заручившись підтримкою старости Верблянського старостинського округу Марії Зінько та місцевої бібліотекарки Христини Базюк, з якою завжди спільно організовують творчі заходи, приступили до роботи. Зрозуміло, яке свято може бути без подарунків. Тим більше, що Миколай обов’язково має принести слухняним діткам гостинці, а у Верблянах усі такі, бо і сітки плели, і малюнки військовим передавали. У теперішній час непросто знайти зайві кошти, але як добре мати хороших друзів! Марія Яремко лишень запитала у польських волонтерів з Folkowisko Foundation, чи не могли б приготувати гостинці для місцевих дітлахів, як наступного дня керівник організації Мартін Петровські відповів, що вже є 200 наборів. Це були не лишень солодощі, а й канцтовари, іграшки, одяг. А ще школярі з різних країн Європи самі зробили та підписали українським діткам новорічні листівки з побажаннями миру і добра. Варто зауважити, що ця організація з початку війни активно допомагає Україні. У своєму місті вони збирають допомогу з різних країн Євросоюзу і передають нашим громадам. Коли ж зачули, що у Верблянах організовують театралізоване дійство за участю Святого Миколая, то вирішили самі приїхати, щоб побачити все на власні очі.

Гостей з Польщі прокатали селом на санях

–  Дізнавшись, що до нас приїдуть закордонні гості, взялися до роботи з подвійною силою, бо ж мусили їх здивувати, – посміхається Марія.

І це верблянським активістам вдалося. Український Святий Миколай провіз іноземних гостей на санях вулицям села. Фірман Ігор Сосновський запріг своїх бистрих коней, ще й стрічки та дзвіночки до упряжі вчепив. Мелодійний передзвін сповіщав про надходження свята. Відвідали сільську церкву, побували на концерті у місцевому Народному домі і тут всім дітям роздали гостинці. Польські друзі окрім подарунків привезли ще й свого Свєнтого Ніколая. Не треба плутати з Дідом Морозом, а що одягнений подібно, то поляки жартували, що це кольори їхнього червоно-білого прапора. Багато людей зійшлося подивитися концерт і кожен вертався додому із круасаном від поляків. Не забули і про військових: до них на санях теж приїхав Миколай з гостинцями, які зібрали місцеві підприємці. До проведення цього дійства долучилися всі, жоден житель не лишився байдужим. Така згуртованість вкотре довела, що у єдності – сила нашого народу. І тому він непереможний!

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися