Винесли вирок лікарю-хабарнику
Рівненщина

Винесли вирок лікарю-хабарнику

25 березня 2015, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеною угодою про визнання винуватості стосовно заступника головного лікаря одного із закладів охорони здоров’я в області, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати їй таку вигоду).

Встановлено, що посадовець одержав у січні цього року від громадянина кошти у сумі 3 тис грн. за складання та видачу акту дослідження стану здоров’я, необхідного для одержання тимчасової відстрочки від призову до строкової військової служби у Збройних Силах України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

«У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості»,— повідомила державний обвинувач, старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення прокуратури Рівненської області Наталія Дейнека.

«Згідно з вироком Рівненського міського суду від 19.03.2015 затверджено угоду про визнання винуватості та заступнику головного лікаря призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1010 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 170 грн. А також останнього позбавлено права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків в медичних установах, строком на  2 роки», - зазначила прокурор.

Вирок суду в законну силу ще не вступив.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися