Фото прес-служби
Рівненщина

На Рівненщині відбулися роковини з дня загибелі Сашка Білого

25 березня 2015, 23:47
0
0
Сподобалось?
0

Активісти «Правого сектора», а також друзі Олександра Музичка побували на місці загибелі Сашка Білого. Координатора «правих» у Західній Україні застрелили під час спроби затримання співробітники УБОЗу. Очолив мітинг-реквієм керівник «Правого сектору» Рівненщини Роман Коваль. Він наголосив на необхідності розслідувати обставини вбивства Білого.

Перед громадою виступив лідер Білоруської опозиційной партії «Свобода» Сергєй Висоцкій:
- Сьогодні, 25 березня День Незалежності Білорусії, до речі, досить символічно. Святкування його в Білорусії заборонене. І сьогодні, в цей день, моє місце тут. Бо незалежність і Грузії, і Молдови, і Прибалтики та інших держав вирішується сьогодні на українській землі. Я хочу сказати, що загинув Сашко, але на його ідеалах багато людей повстало, на цих ідеях Україна сформувала партію націоналістів, патріотів, Героїв України. І я не помилюся, що незабаром прийде час, що ця гвардія усуне олігархів і Україна буде могутньою, національно-демократичною державою разом з Білорусами та іншими вільними націями Європи. Слава Україна! Живє Бєларусь!

«Названа сестра» Олександра Музичка, журналістка Наталка Чагнулі, яка пройшла поряд з ним Чеченський конфлікт, виступила перед громадою:
- У Чечні було перше наше знайомство. Він тоді на мене справив враження абсолютно скромної, не жадібної людини. Ну хоч до рани прикладай. Я таким його розгледіла. І таким він залишиться для мене до останніх моїх днів. Чесний і наївний, аж занадто, чесно кажучи, - розповідала журналістка.
Сашко Білий, хоч ви й не повірите, був першим українським журналістом що розповідав правду про чеченський конфлікт на весь світ. Єдиний він давав повну, реальну інформацію про воєнні дії. І єдиний Сашко мав вільний доступ до кабінету міністра інформації. Це був кабінет зі столом, стільцем і телефонами. А в той час це була неймовірна розкіш – дзвонити коли захочеш.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися