У Птичі продовжується боротьба за церкву
Рівненщина

У Птичі продовжується боротьба за церкву

23 квітня 2015, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

Зранку 20 квітня 2015 року представники УПЦ Московського патріархату захопили Свято-Успенський храм у селі Птича Дубенського району. 5 автобусів бойовиків та молодиків у рясах (скоріш за все з Почаївської лаври) побили парафіян, зірвали замки та увірвались до храму, повідомляється на сайті Рівненської єпархії УПЦ Київського патріархату.

Нагадуємо, що раніше – 8 квітня 2015 року – Господарський суд Рівненської області не задовольнив позов громади УПЦ Московського патріархату щодо належності їм Свято-Успенського храму у селі Птича. Цього ж дня районною та місцевою владою було запропоновано громадам УПЦ КП та УПЦ МП почергово звершувати богослужіння у храмі. Однак «канонічні» відмовилися від цього, сказавши, що «митрополит Варфоломій не благословляє почергових богослужінь».

Почувши тоді «стару пісню» про те, що УПЦ МП не буде молитися разом із «розкольниками», громада УПЦ КП (яка на сьогоднішній день складає понад 90 %) вирішила відкрити свій законний храм, який вона будувала своїми коштами та силами. Два замки, від яких «загубив» ключі священик УПЦ МП, було зрізано, а третій відкрив особисто сільський голова, який свого часу і опечатував храм.

На даний момент благочинний Дубенського району прот. Ігор Загребельний разом із громадою та місцевою владою мирним шляхом хочуть вирішити міжконфесійний конфлікт у селі. Однак представники Московського патріархату на діалог не йдуть, цим самим ще раз засвідчують, що їм не вигідний мир у нашому краї. Більш того, як повідомив отець благочинний, бойовики зараз зачинилися у храмі, який патрулює «козацька варта із Києва», а також була затримана невідома жінка з ножами та чималою кількістю грошей (мабуть, плата бойовикам).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися