У кінотеатрі села Рогізне
Рівненщина

Молодь самотужки відродила сільський кінотеатр

26 липня 2015, 11:58
1
5
Сподобалось?
5
Гарний приклад для наслідування показала ініціативна молодь села Рогізне, що на Демидівщині. Зібравшись гуртом, вирішили повернути до життя свій сільський кінотеатр у будинку культури. 
Роздумуючи над цікавим проведенням вільного часу, таку ідею молодь почала виношувати давно. Усім хотілося увечері зібратись деінде, а не в барі чи кафе. Тому, не чекаючи, доки хтось прийде і зробить, почали діяти за принципом: «Хто, як не ми?»
– Хто дружить з технікою, оглянув проекційний екран, який за 20 з лишком літ встиг покритися товстезним шаром пилу, а у деяких місцях з’явилися дірки. Довелось його чистити і ремонтувати. Добре і так, адже у багатьох подібних закладах екрани назавжди втрачені, – розповів один з ініціаторів реставрації кінотеатру, голова громадської організації «Сприяння розвитку села» Сергій Щербатюк.
Одночасно почали шукати найнеобхідніше обладнання. Мультимедійний проектор, за допомогою якого створюється велике зображення на екрані, для доброї справи надав хлопець з Рівного, який приїздить на канікули у село. Сергій Щербатюк віддав на потреби кінотеатру свій ноутбук і знайшов підсилювач звуку.
Потім виникло ще багато різних питань: у який спосіб розповісти про майбутні кіносеанси в селі, які фільми дивитись, як поставиться місцева влада до таких заходів? 
Зрештою, сільський голова Анатолій Панчук погодився надавати молоді приміщення будинку культури на пільгових умовах. 
Тепер кожні вихідні жителі Рогізного та навколишніх сіл з радістю приходять на сеанси кіно і не перестають дивуватись ентузіазму молоді. 
– На цьому ніхто зупинятися не планує, адже треба думати про майбутнє – вже мріємо про придбання власного мультимедійного проектора. Не завжди ж на позиченому жити! Плануємо організувати гурток, у якому діти могли б знімати відеосюжети про життя у селі, вчитись працювати з комп’ютером, демонструвати на великому екрані свої здобутки перед батьками та друзями. А поки хочеться подякувати за організацію такої важливої справи у селі Сергію Зажицькому, Віталію Пащуку, Валерію Главацькому, Ользі Кучер, Галині Кушнірук, Анатолію Панчуку та всім, хто так чи інакше допомагав у відродженні нашого маленького кінотеатру, – зазначив Сергій Щербатюк.
Володимир ДОЛЕНКО,
Рівненська область
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Оля
    Оля

    ми найкращі!

    26 липня 2015, 12:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися