Бурштинокопачі заламали ногу міліціонеру
Рівненщина

Бурштинокопачі заламали ногу міліціонеру

30 липня 2015, 12:05
0
1
Сподобалось?
1
У селі Крупове Дубровицького району місцеві мешканці побили міліціонерів. З численними травмами до медиків звернулися двоє правоохоронців. У одного з них зламана нога. Конфлікт стався, коли стражі порядку обстежували місця незаконного видобутку бурштину. 
Як повідомляють у прес-службі рівненської міліції, на підмогу міліціонерам прибули бійця роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифону» та Нацгвардії. Втім спец призначенців оточили сотні розлючених старателів. Один із яких «Тойотою Ленд Крузер» поїхав просто на правоохоронців. Міліціонери змушені були відстрілюватися гумовими кулями. 
Близько сімнадцятої години надійшло повідомлення, що три сотні невідомих заблокували роботу районного військкомату. Також вони перекрили дорогу до райдержадміністрації. Коли на розмову до людей вийшли прокурор району Микола Федорчук та в.о начальника РВ УМВС Сергій Дворак, очільник району Сергій Китркевич став на бік заворушників. Вимагаючи видати правоохоронців, які стріляли в позашляховик. Під час переговорів люди шарпали правоохоронців, нецензурно лаючись при цьому. Частина з них були у балаклавах. 
Коли ж розлючений натовп пішов на правоохоронців, у конфлікт втрутилися нацгвардійці та спецпризначенці. 
Під час масового заворушення четверо правопорушників отримали тілесні ушкодження. Їм одразу ж була надана медична допомога. Правоохоронці затримали 10 осіб, яких доставили до Дубровицького РВ УМВС. Втім звільняти затриманих одразу ж рушив натовп «бурштинових» старателів, яких представляв голова райдержадміністрації.  Він грозив, якщо міліціонери не звільнять затриманих. Люди захоплять райвідділ. В подальшому стражам порядку вдалося затримати ще двох учасників заворушки.
Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частино 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків), статтею 294 (масові заворушення) та частиною 3 статті 296 (хуліганство) ККУ. 
У дубровицькій міліції запевняють, заходи, спрямовані на подолання проблеми незаконного видобутку бурштину-сирцю, продовжуватимуться і надалі. 





 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися