Рівненщина

На Рівненщині локалізували спалах африканської чуми свиней

2 вересня 2016, 15:34
0
0
Сподобалось?
0

У трьох населених пунктах Зарічненського, Володимирецького та Дубровицького районів триває карантин у зв’язку із африканською чумою свиней. Нагадаємо захворювання було зафіксовано 19 серпня. Фахівцями вдалося локалізувати спалах АЧС і нових випадків не виявлено.

Як повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, на місцях злагоджено працюють служби, задіяні в ліквідації захворювання – поліція, ветеринари та рятувальники. Зокрема, внаслідок спалаху ліквідовано більше 90 голів свиней, що утримувались у приватних господарствах. Найбільше утилізовано у селі Озеро – 61 тварину, в Новорічицях - 18, у Вербівці - 12. 

- Місця утримання і утилізації свиней дезінфікують. З метою контролю за переміщенням тварин, а також продуктів забою, на в’їзді та виїзді з населених пунктів працюють блокпости та дизбар’єри. У Зарічненському, Дубровицькому та Володимирецькому районах заборонено торгівлю живими свинями, м’ясом з них, а також іншими продуктами тваринництва на ринках. Якщо ж нових випадків африканської чуми не зафіксують, карантинні обмеження знімуть через 40 днів, - додав він.

Загалом, окрім Рівненщини, з початку 2016 року зареєстровано 24 випадки АЧС у західних, південних та центральних областях України. «У результаті вжитих заходів в Україні оздоровлено 70 із 105 неблагополучних по АЧС пунктів. При цьому не було зареєстрованого жодного повторного випадку в оздоровлених неблагополучних пунктах, що вказує на ефективність вжитих під час ліквідації хвороби заходів»,- прокоментував ситуацію Міністр Тарас Кутовий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися