На Рівненщині бурштинокопачі напали на лісівників та поліцію
Рівненщина

На Рівненщині бурштинокопачі напали на лісівників та поліцію

16 лютого 2018, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

14 лютого поблизу села Осова на Рівненщині відбулася сутичка між правоохоронцями та нелегальними бурштинокопачами. Працівники Дубровицького відділення поліції і роти поліції особливого призначення забезпечували охорону працівників лісових господарств, які за допомогою екскаватора закопували ями та рови, утворені внаслідок незаконного промислу, а також намагалися переорати в’їзні шляхи до лісових масивів

Як повідомляють у прес-службі поліції Рівненщини, у цей час правоохоронців оточило близько двохсот мешканців села Осова та прилеглих населених пунктів. Вони вимагали аби правоохоронці та лісівники пішли і не заважали їм видобувати бурштин. Зрештою від погроз «старателі» перейшли до діла й посунули на поліцейський кордон. Відбулася сутичка. Нападники застосували проти поліції дерев’яні палиці, пошкодили службовий автомобіль і завалили дерева, аби перекрити правоохоронцям шляхи для відступу. Заворушення вдалося припинити після того як правоохоронці отримали підкріплення.

Під час сутички п’ятеро працівників поліції отримали травми. Силовики затримали сімох найактивніших учасників заворушень.

«Розпочато досудове розслідування за статтями 294 (масові заворушення) 342 (опір представникові правоохоронного органу), 343 (втручання в діяльність правоохоронного органу) і 345 (погроза, або насильство щодо правника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.  Трьом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні масових заворушень та затримали, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання», – повідомив заступник начальника ГУНП у Рівненській області Олександр Панасюк.

За скоєне зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися