Іванна Давидюк
Рівненщина

Дівчина схудла на 58 кілограмів заради… померлого тата

25 вересня 2018, 17:06
0
0
Сподобалось?
0

Чи легко схуднути на 20 кілограмів? А на 30, 40, 50? 18-річна Іванна Давидюк зі Здовбиці Здолбунівського району, що на Рівненщині, кинула виклик усім, хто вважав це неймовірним, і схудла на майже шістдесят кілограмів! Її не впізнають на вулиці, а в магазинах, де колись не знаходилось потрібного для дівчини розміру одягу, тепер залюбки пропонують міряти мало не увесь асортимент!

Батько важив 200 кілограмів

Скинути зайві 58 кілограмів за 12 місяців – випробування не з легких. І зважилася на нього Іванка неспроста. Зізнається, змалку худенькою не була. А до вісімнадцяти літ ваги під нею стали показувати… 130 кілограмів. Каже, певно, вдалася в тата, який у сорок з хвостиком літ важив під усі двісті.

– Зайва вага його й занапастила. Останні чотири роки він вже не міг на роботу ходити. Ноги роздуло, на них повідкривалися рани і не гоїлися. Тато згасав на очах, не міг встати з лікарняного ліжка, – зі сльозами на очах згадує дівчина. – Якось він мені сказав: «Бачиш, доцю, що та вага зі мною зробила. Не дай їй перемогти себе…» Бо мав ожиріння четвертого ступеня, серцеву недостатність. Пам’ятаю, як останню годину свого життя він просто задихався. Не вірилося, що це вже все, кінець. Це так страшно. А я ж татова доця.

Весною торік Миколи Давидюка не стало. Й Іванка все серйозніше почала задумуватися над татовими словами, що стали для неї заповітом. Раніше вона намагалася худнути, та усі спроби закінчувалися провалом: заплановані довгі пробіжки зупиняв перший стовп, а правильне харчування – шматочок якогось шкідливого смаколика. Цього разу дівчина заприсяглася: побороти себе спокусам не дозволить, обіцянку, дану татові, дотримає.

Лікар вимагала суворої дисципліни

Звісно, самотужки розпочати настільки важку боротьбу із собою складно. Тож юнка звернулася по допомогу на проект, розпочатий одним з телеканалів. І її життя справді потекло в іншому руслі. На зміну ситному сніданку з… п’ятнадцяти вареників на півруки, які закушувала морозивом та шоколадними цукерками, прийшли салати, сири та каші. У звичку увійшов спортзал.

– Мені колись не просто пробігтися – довше пройтися було важко, присісти кілька разів, а тепер легко даються і кілометри, і десятки повторень найскладніших вправ, – радіє Іванка Давидюк. – Я навчилася любити спорт, фітнес. Дуже дякую за це тренеру, який взявся за мене і допоміг досягнути такого результату.

А ще свій вагомий вклад у фігуру юнки зробила дієтолог. Знаючи сумну історію Іванчиного тата, медик мала так відрегулювати харчування дівчини, щоб знизити ризик розвитку цукрового діабету. Розповіла не лише про шкоду багатьох продуктів, які звично були на столі у цій родині, а й пояснила, як з тих же інгредієнтів можна приготувати корисні страви й отримати від них не лише задоволення, а й користь.

– Лікар вимагала суворої дисципліни. А хіба у мене був інший вихід? Я відкривала холодильник вдома – а там печена качка, ковбаска, салати з майонезом й чимало іншої шкідливої їжі. Зачиняла дверцята і швиденько йшла в кімнату подалі від спокус. Треба було триматися. Тепер я щаслива, бо навчилася не просто їсти, а розумно користуватися їжею, – каже Іванка. – Півкіло цукерок, які колись з’їдала за раз, стала заміняти жменею горіхів чи сухофруктів. І знаєте, вони не менш смачні!

Зупинятися на досягнутому не збирається

Кожен кілограм, що танув з її тіла, давав силу і віру в те, що зможе досягнути омріяного. І коли вперше глянула в дзеркало й побачила, що таки худне, пішла до тата на могилу. Сповідь Іванки була щемлива і сумна: «Бачиш, тату, я прийшла. Я вже скинула двадцять кілограмів. Все, як ти хотів, як я обіцяла. А ти не дождався… Я так стараюся бути кращою. Хоч мені так важко…»

Наступні двадцять кілограмів далися легше, бо тіло звикло до навантаження, думка – до правильного режиму дня. Ще вісімнадцять осилила Іванка теж без особливих труднощів. Отож за дванадцять місяців, відколи стала робити над собою надзусилля, дівчина схудла на 58 кілограмів!

– І зупинятися на цьому не збираюся, – впевнено заявляє. – Ще б мінус 15 кіло – й матиму ідеальну вагу. Дієтолог попередила: щоб закріпити результат, не можна змінювати режим у півтора рази більше часу, ніж тривало схуднення, тоді зайва вага не повернеться.

Кожному, хто вагається, чи ставати на стежинку схуднення, Іванна однозначно радить: ставати! І почати з найпростішого – огляду холодильника, в якому зазвичай чимало шкідливої їжі. Якщо не можете взяти себе в руки самі – просіть допомоги у спеціаліста. Результат того вартий.

Сьогодні Іванна Давидюк – ефектна дівчина зі спокусливими формами. У її гардеробі з’явилися сукні, яких багато літ не було. Вона нарешті взула омріяні підбори. А ще – вперше пішла на побачення. Бо справді, оминути увагою таку красуню – гріх!

Наталія КРАВЧУК, Рівненська область

 

Передрук забороняється!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися