Служби цивільного захисту тренувалися у ЦНАПі
Рівненщина

Служби цивільного захисту тренувалися у ЦНАПі

17 листопада 2018, 16:21
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, за ініціативи управління надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому та за підтримки міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області, у місті Рівному було проведено планове штабне тренування щодо дій служб цивільного захисту в особливий період.

Вперше такі навчання було проведено на одному з найбільших об’єктів з масовим перебуванням людей - Рівненському регіональному центрі надання адміністративних послуг.

За тактичним задумом, з робочого місця чергового спеціаліста управління з питань НС, за номером телефону «1553», проводиться оповіщення керівного складу цивільного захисту та оголошується «ЗБІР».  Керівник штабного тренування отримує повідомлення про виявлення у адміністративному приміщенні 1-го поверху ЦНАПу підозрілих предметів схожих на вибухові пристрої, за декілька хвилин і про потужний вибух, внаслідок якого загинула одна людина, а 10 відвідувачів закладу отримали поранення та опіки. Крім того, у зоні ураження залишилось декілька осіб, а на 1-му поверсі адмінприміщення виникла пожежа. Силами працівників проводиться евакуація відвідувачів центру.

У динаміці подій, отримано повідомлення, що під час вибуху та пожежі група злочинців здійснила захоплення заручників з вибуховими речовинами у руках вимагають кошти у великій сумі та транспортні засоби.

На місце виникнення надзвичайної події за сигналом «Тривога» прибули всі оперативні служби цивільного захисту міста Рівного.

Співробітники ДСНС, негайно провели оперативне розгортання та приступили до ліквідації пожежі. Тим часом, інше відділення рятувальників в апаратах захисту органів дихання кинулись на порятунок умовних потерпілих.

У цей час, підрозділ спеціального призначення Управління СБУ оперативно звільнив заручників. Піротехніки швидко здійснили розмінування умовної вибухівки.

Загалом, майже півтори години знадобилось оперативно - рятувальним службам щоб ліквідувати умовну надзвичайну ситуацію.

По завершенню практичної частини навчань, рятувальники провели інструктаж працівникам ЦНАПу та роз’яснили порядок дій при виникненні надзвичайних ситуацій подібного характеру. Крім того, медики практично показали як надавати першу домедичну допомогу.

Загалом у навчанні приймали участь понад 70 працівників служб цивільного захисту. Було задіяно 16 одиниць спецтехніки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися