Померла молода вчителька рівненської школи: батьки не пускають дітей на уроки
Рівненщина

Померла молода вчителька рівненської школи: батьки не пускають дітей на уроки

24 листопада 2018, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

У Рівненській школі №23 батьки не пускають учнів на заняття. Усе через менінгококову інфекцію, від якої померла учителька молодших класів 23-річна Олена Фурман, - повідомляє“Сегодня”.

Цей діагноз налякав всю школу, і зараз у молодших класах на уроки не ходить третина учнів. При цьому в класі померлої вчительки 4 учнів виявилися носіями інфекції. Вони не хворі, але можуть заразити інших: менінгококова інфекція передається навіть повітряно-крапельним шляхом. Виникає запалення мозку і в цьому випадку є великий ризик летального результату,

Директор школи  запевняє, що немає жодних причин для хвилювань, оскільки у школі провели знезараження класів, де викладала вчителька.

“Діти, які були виявлені як носії захворювання, проходять лікування. Після повторних оглядів будуть допущені до освітнього процесу”, – пообіцяв директор  Олег Кроль.

Епідеміологи обстежили 50 учнів і 30 педагогів і прийшли до висновку, що закривати школу не потрібно, адже інкубаційний період менінгококової інфекції вже минув.

“Збудник нестійкий у навколишньому середовищі. Якщо робити вологе прибирання і провітрювання, то збудник швидко гине. Тим паче, він небезпечний при близькому контакті – обіймах і поцілунках”, – пояснив Віктор Мороз, головний епідеміолог Рівненської області.

Однак заради власного спокою ще 30 школярів з ініціативи батьків здали аналізи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися