Багатодітна мати стала найкращим водієм України
Рівненщина

Багатодітна мати стала найкращим водієм України

25 листопада 2018, 14:35
0
0
Сподобалось?
0

У рамках соціальної кампанії «Автобус-привид у пошуках найкращого водія України» Орися Примак  стала п’ятим переможцем проекту «Керуй» та отримала почесне звання – Найкращого водія країни. В сім’ї Приймаків -22 дітей. Багатодітна мама – водій відповідальний, адже дбає не лише про свою  безпеку, а й про безпеку своїх дітей. 

У рамках кампанії за безпеку руху «некерований автобус» вже знайшов найвідповідальніших водіїв у чотирьох містах: Сумах, Полтаві, Миколаєві та Хмельницькому. Відтак «автобус – привид» прибув до села Нова Українка Рівненської області, аби привітати п’ятого переможця проекту «Керуй» - Орисю Примак.

Орися має 9 років водійського стажу. Але найбільшою гордістю Орисі є її діти. А їх у родині Примаків - 22. Понад 10 років тому Орися зрозуміла, що готова взяти в свою родину на виховання прийомних дітей. Так малеча знайшла люблячих батьків та з’явилася велика, дружна сім’я.  

В родині 8 автівок, зокрема – 4 машини у Орисі та ще 4 автівки у її дітей. У сім’ї є правило: з 18 років  дитина обов'язково має отримати водійське посвідчення та керувати транспортним засобом. 

Для Орисі Правила дорожнього руху – це те саме, що правила життя. Адже за кермом вона відповідає не лише за своє життя, а й життя своїх дітей. 

«Сісти за кермо - це була життєва необхідність.  Наразі ми з чоловіком виховуємо 16 прийомних дітей,  старші вже проживають окремо, тому виникають різні проблеми, зокрема – відвідати лікаря, купити харчі»,- сказала Орися Примак.

Очільник поліції Рівненської області Валерій Самчук наголосив, що безпека дітей на дорозі  - є основним критерієм роботи поліції. 

«Проект «Керуй» сприяє приверненню уваги до проблем безпеки на дорогах та дотримання Правил дорожнього руху. Крім того, батькам – водім не слід забувати про відповідальність за особливих  пасажирів в своєму автомобілі – дітей»,- сказав Валерій Самчук.

Начальник управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук зазначив, що поведінка батьків – це приклад для наслідування їхніх дітей. 

«У вас є дуже крутий приклад - це ваша мама. Вона не дарує вам водійське посвідчення, а дарує вам навчання на водійських курсах. А це   дуже важливо.  Якщо ви будете дотримуватися всіх тих правил, які діють у вашому сім’ї -  ви будете відповідальними водіями»- наголосив Сергій Мерчук.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися