Священиків Московського патріархату допитує СБУ
Рівненщина

Священиків Московського патріархату допитує СБУ

5 грудня 2018, 15:18
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у УСБУ у Рівненській області допитували священнослужителів Рівненської та Сарненської єпархій у провадженні щодо державної зради. Поки що отці допитуються як свідки, пише «ЧаРівне».

- Сьогодні було викликано 12 священиків в якості свідків у відкритому кримінальному провадженні, яке розслідують слідчі СБУ у Рівненській області. Враховуючи статтю 222 КПКУ та статтю 387 КК України я наразі не можу надати відомості щодо особливостей досудового розслідування, оскільки в мене немає дозволу слідчого на оприлюднення відомостей досудового розслідування, – каже прес-секретар УСБУ у Рівненській області Інна Ілючок.

к повідомив єпископ Дубенський Пимен (Воят), священикам інкримінують справи за ст. 111 (Державна зрада) та ст. 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань, а саме "дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі"). Також він сказав, що на допит за повісткою викликали 12 священиків, ще двох – усно. Проте усередині можна було побачити ще декілька священиків. Причину до виклику вони, мовляв, не знали.

- Ми можемо сказати, що достатньо натягнуто та незаконно інкримінують справи нашим священикам. Хотів заявити, що ми будемо підтримувати своїх священиків. За тих, кого звинувачують безпідставно, ми будемо молитися. Будемо відстоювати свою правоту, зокрема і в правовому полі, – каже єпископ Дубенський Пимен. – Що стосується брошур, то у нашій церкві ніколи не роздавалася ніяка агітаційна інформація. Навіть ці брошури, про які йде мова, пояснювалося, що таке «розкол».

-Взагалі цей виклик – це для нас образа, – заявив він.

Він додав, що на Об’єднавчий собор автокефальної Православної Церкви 15 грудня священики УПЦ МП від Рівненщини не поїдуть.

Священик заперечував, що священнослужителі УПЦ МП давали інтерв’ю російським ЗМІ, хоча загальновідомо, що протоієрей Віктор Земляний є постійним спікером на російському телебаченні.

  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися