Рівненщина

На Рівненщині частково обмежили використання російського контенту

17 січня 2019, 18:36
0
0
Сподобалось?
0

Зробила це Костопільска районна рада. І воно стосується і населення, і підприємців, повідомляє "РадіоТРЕК".

Рекомендації депутатів стосуються, насамперед, використання російськомовного культурного продукту, зокрема обмеження трансляції та вживання російської мови у публічних місцях. Таким чином у районі намагаються захистити інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора і побороти наслідки тривалої мовної русифікації.

Ось що розповів заступник голови Костопільської райради Юрій Кузнюк: "Заборонити ми не можемо, але якимось чином «достукатися»  до населення ми повинні. Це рішення - ідеологічного характеру, тобто ми «достукуємося» до громадян, до їхнього патріотизму, до їхньої української ідентичності, щоб вони не забували, ким вони є, і якою мовою потрібно спілкуватися".

За словами чиновникавід початку дії обмеження - з жовтня торік - до ради не надійшло жодної скарги щодо недотримання цього рішення.

До слова, на сьогодні уже в чотирьох областях ввели мораторій на публічне використання російськомовного контенту. Це Волинська, Львівська, Житомирська та Тернопільська області. Ці заборони діятимуть аж до повного припинення окупації території України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися