Рівненщина

Затримали шахраїв, які вимагали гроші "за звільнення із поліції"

20 лютого 2019, 13:21
0
0
Сподобалось?
0

Оперативники кримінальної поліції Рівненського відділу поліції,  18 лютого затримали двох жителів Сумської області, які підозрюються у вчиненні шахрайств на території Рівного.

До поліції за минулу добу звернулися родичі двох ошуканих пенсіонерів, які віддали незнайомцям по 17 і 11 тисяч гривень. Зловмисники діяли за відомою схемою — телефоном пенсіонерам повідомляли, що їх родичі потрапили у ДТП і за звільнення від кримінальної відповідальності потрібен «викуп». Обоє пенсіонерів передавали гроші незнайомим молодикам, які приходили одразу після телефонного дзвінка.

«Зловмисників вдалося затримати на «гарячому», коли вони приїхали за грішми до 56-річної рівнянки, — повідомив начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський. —  Завдяки злагодженим діям поліцейських жінку вдалося вберегти від втрати 5 тисяч доларів США».

Обоє 20-річних молодиків - жителі Сумської області. Вони виконували роль кур’єрів, забирали кошти та перераховували на банківські рахунки так званих кураторів. 

Одного з молодиків затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні шахрайства, передбаченого статтею 190 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Слідчі дії відносно інших учасників тривають. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися