На Рівненщині показники захворюваності на кір залишаються високими
Рівненщина

На Рівненщині показники захворюваності на кір залишаються високими

21 лютого 2019, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

В Рівненській області з початку року на кір захворіло 1927 осіб, з них 1200 – не були вакциновані.

Найбільше хворих спостерігається у Гощанському, Радивилівському та Рівненському районах. Тому заступником голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко було прийнято доручення щодо локалізації спалаху кору в області. Так, в ОДА акцентують увагу на протиепідемічних, профілактичних та інформаційних заходах. До виконання завдань, визначених у документі, залучені, зокрема, фахівці обласного управління охорони здоровя, управління освіти і науки ОДА та обласного лабораторного центру МОЗ України.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Григорій Таргонський розповідає, що особливу увагу потрібно приділити вакцинації дітей дошкільного віку та учнів:

«Бачимо збільшення кількості хворих на кір, в тому числі серед дітей. Необхідно вживати різних заходів – тому і видано дане доручення превентивного характеру. Особливо це стосується осередків спалаху хвороби. Треба намагатись не допустити поширення там інфекції. Річ у тім, що діти, котрі навчаються в закладах освіти та відвідують дитячі садочки, але не мають щеплення проти кору, автоматично знаходяться в групі ризику. Ми постійно проводимо з батьками співбесіди та роз’яснюємо про необхідність вакцинації. Адже у період, коли показники захворюваності на кір в області залишаються високими, важливо локалізувати поширення інфекційної хвороби».

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко наголошує на необхідності вакцинації проти кору:

«Люди, які не хворіли на кір і не мають щеплення проти кору, знаходяться в першій групі ризику. Якщо ви чи ваша дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, то слід негайно звернутися до медичного закладу для якнайшвидшого отримання щеплення».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися