Під час Духовного ранку писали Біблію від руки та ухвалили декларацію
Рівненщина

Під час Духовного ранку писали Біблію від руки та ухвалили декларацію

5 березня 2019, 18:56
0
0
Сподобалось?
0

Вже сьомий раз в стінах Рівненської ОДА зібралось широке коло представників духовних конфесій та влади, щоб поспілкуватись на суспільно-важливу тему. Захід пройшов під гаслом «Єдність духу в союзі миру».

 

На зібранні головував cекретар єпархіального управління Рівненської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) протоієрей Сергій Лучанін. Він, зокрема, присвятив виступ необхідності перебувати в суспільстві та колективі в злагоді з іншими людьми: «Будьте одної думки, майте однакову любов, однодумність і одне розуміння».

 

До обговорення, окрім духовних осіб, долучились представники обласної  та міської влади. Нагадаємо, формат Духовних ранків задля встановлення діалогу започаткував голова РОДА Олексій Муляренко:

 

«Кожен, хто присутній в цій кімнаті, розуміє важливість того, що відбувається сьогодні в країні. Дай Бог нам сили і мудрості вести за собою. Щоб потім з дистанції десятиліть люди гідно оцінювали цей рік і ці часи як велику перемогу».

 

Почесним гостем був запрошений зі Львова Віце-президент Українського Біблійного Товариства, протоієрей Василь Луцишин:

 

 «Я приємно вражений тим, що ви раз на місяць знаходите годину для духовності. Маю честь привітати від Українського Біблійного Товариства. Наша діяльність вписується в тему «Єдність духа в союзі миру». Основною заповіддю є – всі свої конфесійні принципи лишати за порогом. Ми працюємо над поширенням Слова Божого – друкуємо та розповсюджуємо біблійну літературу. Оце взаємопорозуміння між нами дало щедрі плоди –  за 20 років нашого існування ми пережили кризу і на тепер надрукували 12 млн примірників Біблій і літератури, маємо багато проектів серед малозабезпечених і незахищених».

 

Учасникам заходу він запропонував долучитися до акції Всеукраїнського переписування Біблії, яку вже підтримали очільники багатьох Церков. У книгу вписали рядки майже 16 тисяч українців, в тому числі і Президент Петро Порошенко. Планується, що загалом участь у переписуванні візьмуть 30 тисяч вірян.

 

Сьогодні таку змогу отримали присутні на Духовному ранку. Перший вірш вписав голова ОДА Олексій Муляренко та його заступниця Світлана Богатирчук-Кривко.

 

Насамкінець, присутні ухвалили, а головуючий Олександр Третяк озвучив декларацію, у якій, зокрема, йдеться:

 

«Ми робимо заклик як міжцерковна духовна рада області. Це заклик до всіх людей доброї волі – розрізняти правду, розрізняти істину і не вестись на обман. Ми робимо заклик до священнослужителів всіх церков, парафій, громад області, які своєю душпастирською опікою і словом знання, яке є в Біблії звернулись до громад, щоб вони могли свідомо, правильно, чесно робити свій вибір і не обмовляти один одного».

 

 

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися