На Рівненщині показник смертності від інфарктів знизився на 25%
Рівненщина

На Рівненщині показник смертності від інфарктів знизився на 25%

27 березня 2019, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

За інформацією обласного центру громадського здоров’я у 2018 році на Рівненщині кількість летальних випадків від інфаркту міокарду у порівнянні з 2017 роком зменшилася на більш як 25%.

На думку фахівців значну роль в пониженні показника смертності від інфарктів відіграє те, що в нашій області реалізовується спільний проект Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

 

Так, за словами завідуючої відділенням інтервенційної радіології Рівненської обласної лікарні Лариси Черначук важливу роль у лікуванні інфарктів відіграє вчасність та оперативність надання фахової медичної допомоги.

 

«Нам вдалося значно знизити рівень летальності пацієнтів від інфаркту міокарда. Адже однією з ключових причин смертності при інфарктах вважається пізня діагностика та допомога. Завдяки закупленому в рамках проекту Світового банку обладнанню ми можемо вчасно та оперативно надавати допомогу тим пацієнтам, які цього потребують», - розповідає Лариса Черначук.

 

Також про позитивні результати реалізації проекту Світового банку на Рівненщині говорить й начальник обласного управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук.

«Завдяки проекту Світового банку кожне кардіологічне відділення районних лікарень області отримало сучасне діагностичне обладнання. Таке, як УЗД-сканери, дефібрилятори-монітори та аналізатори кардіомаркерів. А для оперативної доставки пацієнтів до серцево-судинного центру кожна районна лікарня відтепер має спеціалізований автомобіль екстреної допомоги. Також в рамках проекту на базі обласної клінічної лікарні було відкрито серцево-судинний центр з сучасною ангіографічною операційною. Для якої в рамках проекту було закуплено більше 3000 одиниць витратних матеріалів для проведення операцій. В тому числі катетери, балони для ангіопластики, прилади для тромбоаспірації та майже 700 стентів. Тож зрозуміло, що маючи таке забезпечення лікарі мають змогу оперативно діагностувати та лікувати інфаркт міокарду», - зазначає Юрій Осіпчук.

 

Разом з цим, як розповідає керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок, вже до кінця весни цього року до районних лікарень області має надійти додаткове обладнання, що було закуплене в рамках проекту. Зокрема, вже підписані угоди на поставку для кожної районної лікарні сучасних кардіографів, систем цілодобового Холтерівського моніторування та систем для проведення тредміл-тесту.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися