Валентин ЛЕУСЬ
Рівненщина

Лікувати рак приїздили з… інституту раку

9 квітня 2019, 09:05
2
7
Сподобалось?
7

Травами ставить на ноги тих, кому лікарі сказали «не жилець»

71-річний Валентин Герасимович Леусь із містечка Гоща фітотерапевт із багаторічним досвідом. Скільки лікарських трав вирощує на городі, годі й злічити. З них власноруч готує краплі, мазі та настоянки, якими й лікує своїх пацієнтів. По допомогу до нього звертаються навіть професори медицини.

Про дар повідомила Матір Божа

Валентин Леусь за освітою агроном. Спочатку навчався у технікумі, а згодом – в інституті та академії. Травознавство у їхньому роду передається із покоління в покоління. Свого часу фітотерапію практикував дід та прадід. А вже Валентин Леусь свої знання передав наймолодшій онуці Юлії, яка здобуває фах медика.

– Більше 50 років минуло, як лікую людей травами. А от вирощувати лікарські рослини почав ще з 9 літ, – каже Валентин Герасимович. – Пам’ятаю, як дід порався із рослинами на городі, а я йому допомагав. Ніби й не хлопчача справа грядки полоти, але мені це настільки подобалося, що навіть не помічав, як летить час. Коли підріс, дід навчив готувати ліки. Аби удосконалити знання, я читав багато спеціалізованої літератури. Знайомився з відомими травниками. З деякими із них протягом багатьох років підтримував тісні стосунки. Однак, перш ніж почав лікувати хворих, попросив благословення у духовенства.

Чоловік зізнається, про те, що допомагатиме людям, знав змалку. Пригадує, як дитиною бавився біля річки і побачив видіння. У тумані стояла Матір Божа з двома ангелами й сказала до нього: «Господь подарував тобі дар зцілювати людей. Тож і я благословляю». Через багато років це видіння знову повторилося у сні.

Гінкго білоба розсмоктує пухлини

Нині ж недуги, з якими хворі їдуть до травозная, перерахувати важко. Гепатити, захворювання шкіри, проблеми чоловічі та жіночі, цироз печінки, хвороби очей та головні болі, запальні процеси, епілепсія… Проте найбільше, каже фітотерапевт, доводиться працювати з онкохворими.

– Лікувати злоякісні пухлини до мене приїжджали навіть співробітники інституту раку. Також по консультацію звертаються лікарі з Рівного, Луцька, Львова… Приїжджають навіть професори з університетів, – запевняє травник. –  До кожного пацієнта підходжу індивідуально, проте у всіх прошу показати результати обстеження у лікарні: УЗД, історію хвороби, аналізи, розпитую про самопочуття, і тільки потім призначаю лікування. За десятиліття практики дійшов висновку, що причиною більшості хвороб є проблеми з нервовою системою. Але при правильній та комплексній терапії можна побороти будь-яку недугу. Лікуванню піддається навіть рак четвертої стадії! Побороти онкологію допомагають такі трави: болиголов, княжик сибірський, розторопша… Проте найбільш помічні властивості має дерево гінкго білоба. У мене росте ціла його плантація. 15 років тому насіння прислали з Києва із ботанічного саду. Рослина не вибаглива, добре пристосовується до нашого клімату, проте любить світло і вологу. Препарати на основі гінкго білоба розсмоктують будь-які пухлини, застерігають інсульти та інфаркти. Усім своїм пацієнтам рекомендую додавати кілька листочків цього дерева до чаю задля профілактики.

Ціни за допомогу не називає

Усі краплі, мазі, настоянки та відвари, якими лікує своїх пацієнтів, травник готує самостійно. Бо ж чи не усі складові вирощує на власному городі. Щоправда, деякі замовляє за кордоном. Зітхає, раніше купував їх у Карпатах, проте тепер там знищено багато видів лікарських рослин. Справлятися допомагає дружина Надія. Вона, до речі, була першою, кого Валентин Герасимович «зцілив» від важкої недуги.

– До мене їдуть і багаті, і бідні. Нікому не називаю ціну за свою допомогу. То гріх! Ще покійний дід вчив, що добро повинне бути безкорисним. Чимало хворих звертаються до мене після того, як традиційна медицина поставила на них хрест, помирати додому відправляли. Молюся за кожного хворого, аби з Божою поміччю «виходити». А взагалі, усім людям рекомендую вирощувати протизапальні трави вдома – шавлія, парило, материнка, – додає травник. – Лікувати ту чи іншу недугу можна як цілим збором трав, так і окремими рослинами, головне – знати їхні лікувальні властивості.

Марія МАРТИНЮК, Рівненська область

Рецепти Валентина Леуся – у журналі «Люди і долі» № 4 (86)

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • віталій
    віталій

    напишіть будь-ласка контакт Валентина Герасимовича Леуся

    14 липня 2019, 20:34
    Відповісти
  • Олег
    Олег

    Доброго дня. В мене в батька 4 стадія раку простати, з метастазами в кістках і лімфових вузлах. Якщо хтось може дайте будь ласка дані якісь як зв'язатися з Валентином. olejka2004@yahoo.com або вайбер +12038323308

    31 березня 2021, 19:34
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися