У Рівному п'яна жінка залишила на вулиці 9-місячну дитину
Рівненщина

У Рівному п'яна жінка залишила на вулиці 9-місячну дитину

25 червня 2019, 13:01
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному з вулиці поліція забрала з вулиці 9-місячну дівчинку.

Мати дитини була такою п’яною, що ледь могла розмовляти. Копів викликали стурбовані перехожі, бо жінка ледве стояла на ногах, пише ТСН.

О 5:00 ранку біля візочку з донечкою жінка курила і запевняла копів, що все гаразд: "Дитина не голодна". Патрульна Аліна Чоповська побаченим була шокована – обличчя дитини обліпили комахи: "Все в комарах. Я не знаю". Інспектор намагалася накрити чимось теплим дитину, бо в цей час на вулиці було доволі прохолодно, однак матір заважала. "Мама ворожо до мене ставилась, висловлювалася нецензурною лайкою, а потім взагалі покинула дитину і пішла в невідомому напрямку", - розповіла Аліна Чоповська. 

Жінку наздогнали та з’ясували, що їй 29 років, вона приїхала з Луганщини, чоловік працює в Луцьку, житло родина винаймає. "Безлад у квартирі, там всі речі були розкидані. Вона закрила двері і нам сказали на вихід, щоб ми з дитиною пішли, а сама закрила двері", - каже інспектор. Утім, жінку таки забрали на експертизу, котра виявила, що алкоголь в її крові перевищував норму в 11 разів.

9-місячну Марійку доправили до лікарні. "Дитина була в задовільному стані, мала три укуса комара і памперс, який потребував заміни", - розповіла заступник головного лікаря Рівненської міської лікарні Оксана Сегіна. Щоб забрати дівчинку, до лікарні згодом прийшов її тато. "Пояснив, що не знає на даний час, де його дружина, що з нею сталося, і він готовий взяти всю відповідальність на себе", - пояснила заступник керівника служби у справах дітей Світлана Перетятко. Соцслужбам чоловік надав свідоцтво про народження дитини, свій паспорт, навів лад у квартирі і забрав дитину додому. 

Спілкуватися із журналістами подружжя не хоче – дверей не відчиняють. Мешканці багатоповерхівки, де живе родина, приголомшені. Вони кажуть, що родина начебто благополучна, але здебільшого з маленькою Марійкою гуляє тато. "Він постійно з дитиною, і гуляє більше він, можу сказати тільки хороше про нього, про мамочку нічого сказати не можу", - каже сусідка Анастасія Кулагіна.

На жінку склали протокол за ухилення від батьківських обов’язків, у службі у справах дітей взялися наглядати за сім’єю. "Мама на даний час з нами спілкуватись так само особо не хоче, вона визнає повністю свою вину", - каже заступник керівника Рівненського відділу поліції Іван Теліга. "Якщо повториться дана ситуація, звичайно, будемо ставити питання про вилучення дитини із сім’ї", - запевнила Світлана Перетятко. Все, що поки загрожує матері 9-місячної дитинки – це  адміністративне попередження або штраф у 1700 гривень. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися