На Рівненщині померло немовля: батьки звинувачують лікарів
Рівненщина

На Рівненщині померло немовля: батьки звинувачують лікарів

4 грудня 2019, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

На Рівненщині батьки звинувачують лікарів у смерті 3-місячного сина.

 Його передчасно відправили зі стаціонару додому, а у виписці вказали, що лежала дитина на тиждень довше. Крім того, підозрюють, що тепер медики хочуть виправити історію хвороби, бо рідним її навіть не дали подивится. Лікарі заперечують, - йдеться у сюжеті ТСН.

Того дня у малюка з'явилася блювота і діарея. Сімейний лікар скерував до інфекційного відділення Варашської лікарні. Батьки розповідають, що одразу поїхали, бо син народився із вадою кишківника. За три місяці життя переніс дві операції.

Коли Кирилку стало ніби ліпше, їх виписали. "Виписали, але не закінчивши повний курс лікування. Ми пили те, що нам прописали в інфекційному, ще вдома", - згадує мати Дарія Бабчанік.

Утім, за кілька днів хлопчику різко погіршало. У вкрай тяжкому стані його забрали у реанімацію. З Рівного викликали санавіацію, але Кирилко вже був нетранспортабельний. Його життя врятувати не вдалося. "Основна причина смерті – це важка вроджена патологія у дитини. У мене є питання і до батьків, чому дитина в такому вкрай важкому стану була доставлена до лікарні", - каже заступниця керівника з медичної частини Вараської лікарні Тетяна Латишенко. 

Батьки певні, що місцеві лікарі проґавили інфекційне захворювання. Мовляв, про це їм натякали обласні медики. Нині у Варашській лікарні ще проводять дослідження, аби з'ясувати остаточну причину. Для об'єктивності навіть розтин на відео зафіксували. Призначили службове розслідування. 

Лікар, якого батьки і звинувачують у смерті сина, свою провину заперечує. "Усі винні, крім них самих. Я таке чув. Дитина сюди була направлена неправильно. Вона не мала жодної інфекційної патології", - каже завідувач інфекційним відділенням Вараської лікарні В'ячеслав Глушко.

Дитину госпіталізували, щоб додатково обстежити. Мовляв, взяли всі аналізи, показали тутешнім хірургам. Глушко стверджує, що наполягав, аби немовля везли в обласну лікарню. Вважає, що дитина була приречена. "Вона була прооперована з тяжкою вадою кишківника. З такою вадою діти не виживають. Не знаю, чому їм про це не повідомили", - додав лікар.

Своєю чергою, рівненський хірург, який оперував Кирилка, таким словам дивується. "Це не той варіант, щоб казати, що дитина з таким би не вижила. Однозначно, не була причиною вроджена вада кишківника", - каже хірург Рівненської обласної лікарні Ігор Сегін. 

Батьки переконані, що винен завідувач інфекційного. Заперечують, що їм рекомендували їхати в обласну лікарню, і переконані: щоб приховати злочин, можуть переписати історію хвороби. Батькам не дали на неї навіть глянути. "Ми не маємо розголошувати ту чи іншу інформацію навіть для батьків", - каже заступниця керівника з медичної частини Вараської лікарні Тетяна Латишенко.

Батьки кажуть, уже є розбіжності із датою першої виписки з лікарні: в епікризі вказано 18 листопадаа, але на цей час вони вже майже тиждень були вдома.

Чи є провина медиків у смерті немовляти, розслідує поліція. "За результатами судово-медичної експертизи ми можемо визначити остаточну кваліфікацію. Якщо виникне така необхідність, то буде проведена і ексгумація", - каже т. в. о. Вараського відділу поліції Олександр Долюк.

Якщо знайдуть винних, то їм загрожуватиме до трьох років за ґратами.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися