На Рівненщині народилися діти з вродженим сифілісом
Рівненщина

На Рівненщині народилися діти з вродженим сифілісом

21 січня 2020, 15:28
0
0
Сподобалось?
0

Вперше за десятиліття у Рівненській області народилися діти з вродженим сифілісом.

Про це розповіла головна лікарка Обласного шкірно-венерологічного диспансеру Наталія Маняк, - передає Радіо Трек.

Йдеться про двох дітей з різних районів області. Наталія Маняк називає це катастрофою:

"Це вже катастрофа, адже останній випадок вродженого сифілісу в Рівненській області реєструвався 10 років тому. Перший випадок ми зареєстрували в листопаді 19-го року, а зараз ми проводимо розслідування щодо другого випадку. Дитина нині перебуває на лікуванні", - каже вона.

Перший малюк народився у листопаді у Корецькому районі. Щодо другого нині триває розслідування, тож медики не розголошують інформацію. Лише відомо, що місце народження - Північ Рівненщини. Дитина у важкому стані.

Сифіліс передається дитині від хворої матері. За словами Наталії Маняк, жінки не стояли на обліку в лікаря, оскільки після належного лікування майже немає ризику народити хвору дитину.

В цілому на Рівненщині щорічна кількість хворих на сифіліс поступово зростає. У 2017 році випадків цієї хвороби було 82, у 2018 – вже 86, а торік зареєстрували 89.

Також пані медик додає, що Нацслужба здоров'я не внесла обстеження на сифіліс до списку гарантованих. Це може спричинити зростання випадків захворювання, говорить Наталія Маняк:

"Проблема в тому, що це хвороба-хамелеон. Останніми роками усе більше діагностуються приховані форми сифілісу, його не можна діагностувати роками. І якщо зараз не буде обстеження на сифіліс, то буде зростання кількості захворювань", - каже лікарка.

Водночас під час зустрічі з головними лікарями медзакладів Рівненщини міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька сказала, що перелік гарантованих обстежень розширюватимуть. Ймовірно, внесуть і сифіліс.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися