28-річний Герой перед загибеллю у Іловайському котлі знявся у фільмі
Рівненщина

28-річний Герой перед загибеллю у Іловайському котлі знявся у фільмі

3 лютого 2020, 20:15
0
0
Сподобалось?
0

Максим Ляшук без роздумів пішов на війну добровольцем. Він був одним із тих, хто потрапив в Іловайський котел. Загиблим, рідні якого ще довго вірили і сподівалися, що він живий...

Про це повідомляє Голос України.

- До служби в армії Максим готувався натхненно і професійно, - розповідає мама Максима Наталія Володимирівна. - Строкову службу проходив в елітному підрозділі внутрішніх військ у Києві на Печерську. Якось до вояків прибули фахівці знімальної групи фільму «Смерш» і запропонували зіграти в епізодичних ролях фільму на кіностудії імені Олександра Довженка. Максим підійшов сценаристам і погодився на творчу співпрацю.

Так Герой із Рівненщини увічнив себе в кадрах пригодницького фільму: в епізодичній ролі лейтенанта та в ролі моряка. Відтак земляки Максима із потроєною увагою переглядають стрічку «Смерш», аби серцем і поглядом виокремити з гурту кіногероїв картини незабутнього односельця, товариша, однокласника, сусіда. Гарного і... живого, розповідає Віталій Тарасюк.

Максим Ляшук служив у роті особливого призначення МВС «Світязь». Брав участь у боях за Іловайськ. Загинув 29 серпня у «зеленому коридорі» поміж селами Новокатеринівка та Горбатенко. В автобус «Світязя» влучив снаряд, загинуло 6 бійців. Як невпізнаний герой був тимчасово похований на цвинтарі Запоріжжя. Упізнаний за тестами ДНК.

27 грудня 2014 року перепохований у селі Острожець на Рівненщині, в яке ще в дитинстві переїхав із Луцька. 

За особисту мужність і героїзм Максим Ляшук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та званням почесний громадянин Млинівського району.

Більше про життя Максима Ляшука у фільмі UA: ВОЛИНЬ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися