Брат жбурнув камнем: на Рівненщині в реанімації помер 15-річний хлопець
Рівненщина

Брат жбурнув камнем: на Рівненщині в реанімації помер 15-річний хлопець

28 квітня 2020, 11:58
0
0
Сподобалось?
0

24 квітня, у Рівненській обласній дитячій лікарні в реанімації помер 15-річний хлопчик з багатодітної сім'ї з села Борбин Млинівського району. 

Майже пів доби лікарі боролися за життя дитини, однак не змогли його врятувати, - пише Рівне. Вечірнє.

До Рівного в лікарню його в тяжкому стані привезли напередодні з Млинівської центральної районної лікарні. Хлопець скаржився на біль у спині. Думали, він виник від удару каменем, який жбурнув у підлітка його 12-річний братик.Сталося це ще 15 квітня. 

Тоді між хлопцями вдома на подвір'ї виникла сварка, після чого молодший брат кинув каменем в старшого, поціливши тому в спину. До слова, хлопці зростають у багатодітній сім'ї - їхня мама разом зі своїм співмешканцем разом виховують 10 дітей. На момент конфлікту між братами вона саме перебувала у пологовому будинку.

Щодня 15-річному підлітку ставало все гірше, біль в спині не проходила, а посилювалася. Тож звернулися до свого сімейного лікаря. Вважали, що все це - через отриманий удар. За кілька днів хлопець вже потрапив до районної лікарні, однак йому стало ще гірше, тож звідти його доправили вже до Рівного. Однак, схоже, вже було надто пізно - лікарі увесь вечір і усю ніч намагалися врятувати життя хлопця, але на ранок наступного дня він так і не прийшов до тями і помер.

Медики з лікарні повідомили про цей факт до поліції, які почали розслідувати цю справу за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого - відкрили кримінальне провадження за част. 2 ст. 121 ККУ. Тіло хлопчика направили на судмедекспертизу.

26 квітня, поліцейські отримали результати розтину, які відкрили нові факти у цій справі. 

Так, згідно з лікарським свідоцтвом, 15-річний хлопець помер від двобічної тотальної гнійної плевропневмонії. Тож у поліції одразу відкинули версію смерті від удару каменем, а справу перекваліфікували на част. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство із відміткою «природна смерть»).

Також слідчі розпочали досудове розслідування за  фактом - неналежним виконанням професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. Підозрюють, що якби сімейна лікарка сумлінніше дослідила стан здоров'я хлопчика, то виявила б важку пневмонію, від якої той і помер. Слідчі дії у цій справі - тривають.

Померлому підлітку також зробили ПЛР-тестування, аби визначити, чи не був той хворим на коронавірус. Результат показав відсутність COVID-19 в його організмі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися