На Рівненщині викрили поліцейського, який «кришував» бурштинокопачів
Рівненщина

На Рівненщині викрили поліцейського, який «кришував» бурштинокопачів

14 травня 2020, 19:24
0
0
Сподобалось?
0

У Рівненській області викрили на вимаганні та одержанні хабарів інспектора патрульної поліції. За гроші той «кришував» незаконний видобуток бурштину.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Використовуючи своє службове становище, працівник поліції організував схему систематичного вимагання і отримання грошей від жителів Рівненщини. За це він не притягав їх до кримінальної відповідальності за видобуток бурштину-сирцю на підконтрольній йому території", - йдеться у повідомлені.

Також з’ясували, що поліцейський обіцяв не перешкоджати та не повідомляти до правоохоронних органів про факти нелегального видобутку бурштину.

Розмір хабаря визначався відповідно до обладнання, яким здійснювався видобуток "сонячного каміння", з розрахунку 200 доларів за ніч роботи однієї мотопомпи.

Окрім цього інспектор "за винагороду" також повідомляв зловмисників про виїзд правоохоронців на місця незаконного видобутку.

Силовики провели 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях рівнян, підозрюваних у незаконному видобутку бурштину. Виявили та вилучили понад 150 кг бурштину загальною вартістю близько 2,2 млн грн, 6820 доларів та знаряддя для обробки бурштину.

Наразі правоохоронцю повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися