На Рівненщині банда викрадала та катувала людей у «лікувальних центрах»
Рівненщина

На Рівненщині банда викрадала та катувала людей у «лікувальних центрах»

19 травня 2020, 19:45
3
1
Сподобалось?
1

На Рівненщині банда з 21 особи викрадала людей та примусово позбавляла їх волі під виглядом лікування.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Рівненській області.

Зловмисники насильно тримали та катували людей у спеціальних житлових приміщенях на Рівненщині та Тернопільщині. Злочинну групу під виглядом громадської організації упродовж 2016-2020 років створив та очолив 45-річний рівнянин. До складу угрупування він залучив ще 20 учасників, у тому числі раніше судимих мешканців східних регіонів України.

Вказані особи за грошову винагороду викрадали людей на території східних та західних областей України. Постраждалих примусово поміщали до 6 так званих «лікувальних центрів» на території Рівненської та Тернопільської областей. 

Викрадені особи незаконно утримувалися проти їх волі в умовах ізоляції. Їм начебто надавали медичну та психологічну допомогу від наркотичної, алкогольної та інших видів залежності. За це зацікавлені особи періодично платили від 5 до 12 тис. грн. за місяць. 

За порушення режиму перебування, а також спроби втечі до утримуваних осіб застосовувалися насильницькі дії. Так, людей поміщали до спеціально ізольованих приміщень – «карцерів», били, а також вводили в організм психотропні та наркотичні речовини.

Праоохоронці провели 27 обшуків на території Рівненської та Тернопільської областей, зокрема, у так званих реабілітаційних центрах, за адресами проживання осіб.

За результатами проведених обшуків виявили 145 незаконно утримуваних осіб з різних регіонів України, документи, що посвідчують їх особу, комп’ютерну техніку, засоби мобільного зв’язку, чорнові записи про діяльність цих закладів, грошові кошти, банківські картки, рекламну продукцію щодо нарко- та алкозалежності, медичні препарати та інше.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Литовченко Дмитрий С
    Литовченко Дмитрий С

    Если бы не эти люди которых вы называете бандой я бы умер давным давно эти люди помогают и спасают людей ❗❗❗

    20 травня 2020, 20:34
    Відповісти
  • Литовченко Дмитрий С
    Литовченко Дмитрий С

    Наркомания и алкоголизм это смертельная болезнь люди которых вы обвиняете не в чём не виноваты я посмотрел бы если бы вас и ваших родных коснулась такая проблема ((((((((

    20 травня 2020, 20:36
    Відповісти
  • Проблема наркоманії – це всесвітня проблема. Але в нашій країні вона не суспільна, а особиста. Тому що держава повністю відсторонилася від її вирішення. Люди самі намагаються якось справлятися зі своєю бідою. Як вміють, як виходить… І як же образливо, коли замість допомоги їм ще й заважають. Виявляється лікування наркоманії та алкоголізму в реабілітаційних центрах – це незаконно. А платна медицина під виглядом благодійних внесків – це законно? Виникає питання, що захищає наш закон – процвітання нищівних хвороб в угоду нарко і алко- бізнесам? Мабуть «відкати» правоохоронним органам з діяльності таких кримінальних структур досить вагомий. Інакше, як пояснити їхню хамську поведінку при розгонах реабілітаційних центрів. Наче рейдерські захоплення – обличчям в підлогу працівників і розпуск хворих без повідомлень рідним. Поліцію не хвилює, що це може остання надія людей на спасіння своїх родичів. Зрештою хіба для них це люди? Це ж наркомани і алкоголіки. Вони не варті уваги. Чи розумієте ви, благодійники в погонах, що робите? Звільняючи, так би мовити, залежних людей від примусового лікування, ви штовхаєте їх на зустріч смерті і зводите нанівець довготривалі титанічні зусилля рідних і близьких,

    20 травня 2020, 22:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися