У рівненському пансіонаті літніх людей тримали в нелюдських умовах
Рівненщина

У рівненському пансіонаті літніх людей тримали в нелюдських умовах

9 липня 2020, 21:06
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному поліція відкрила кримінал щодо власників приватного пансіонату для літніх людей “Тепло любих”. 

Про це повідомляє Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Про неналежні умови тримання дізналися під час моніторингового візиту представника Офісу Омбудсмана до пансіонату. Коли монітори завітали до закладу, там перебувало 28 людей, однак утримували їх без додержання встановлених вимог щодо площі на одну особу. 

“У чоловіків поруч з ліжками були виявлені пластикові пляшки для випорожнень. На одній з тумбочок помітили брудну обрізану пластикову пляшку, з якої через трубочку підопічний пив воду. У всіх кімнатах пансіонату відчувався різкий запах сечі”, – зазначили монітори.

У підвалах будинку знайшли кімнати з матрацами зі слідами випорожнень та пластмасові відра. Підопічних у цих приміщеннях не було, але люди, які живуть поруч, повідомили, що працівники пансіонату розповідали їм про утримання підопічних у підвалах. Також сусіди розповіли, що неодноразово чули з пансіонату крики про допомогу.

Під час особистого спілкування літні люди, яких тримали в пансіонаті без документів, що підтверджують їхню згоду, розповіли про випадки жорстокого поводження: 

“В одній з кімнат перебувала жінка з великим синцем на обличчі. Дружина власника пансіонату повідомила, що рідні підопічної знають про випадок, а жінці нібито була надана необхідна медична допомога. Родичі підопічної, які прибули до пансіонату, були шоковані побаченим та звернулися до поліції із заявою”.

Згодом монітори дізналися, що підопічні пансіонату приймають ліки без відповідних лікарських призначень, а догляд за станом їхнього здоров’я здійснює непрацевлаштована медична сестра, яка, зі слів дружини власника пансіонату, перебуває на стажуванні.

Про виявлені порушення повідомили поліцію та прокуратуру, а ситуація, як наголосили в Офісі Омбудсмана, перебуває на особистому контролі Уповноваженої.

Наразі відкрили кримінальне провадження за статтями “Умисне легке тілесне ушкодження” та “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини” щодо власників приватного пансіонату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися