У Рівному вандали побили вікна в церкві та пошкодили надгробки
Рівненщина

У Рівному вандали побили вікна в церкві та пошкодили надгробки

13 серпня 2020, 16:32
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному на кладовищі «Грабник» біля Свято-Покровського собору вандали побили вікна у церкві та пошкодили хрести на цвинтарі. Поліція шукає винних.

Невідомі розбили вікна у церкві Святого Стефанія. У розбитому вікні, серед уламків скла видно бруківку, пише Стопкор.

На місці події поліцейські знайшли кілька скляних пляшок.

Настоятель храму отець Роман розповів, що вважає це окультним ритуалом. Сказав, що усередину невідомі, очевидно, не потрапили. У храмі побили вікна, бруківку навколо церкви, розкидали гілки та квіти на доріжках кладовища. Також обламали частину металевого хреста та збили хреста з кам'яного надгробка.

На цвинтарі невідомі пошкодили чотири пам'ятники та хрести, уточнили у пресслужбі Нацполіції області. Викликали поліцейських о 7:20 ранку.

«Поліцейські із місця події вилучили речові докази, зокрема й пляшки з-під алкоголю. За фактом наруги над могилою слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України. Оперативники та слідчі встановлюють осіб, причетних до зухвалого злочину», – повідомила пресофіцерка Нацполіції області Марія Юстицька.

Настоятель храму сказав, що планує встановити на території камери відеоспостереження та обрізати гілки дерев.

Дерев'яна церква св. Стефанія побудована у 1848 році, у стилі класицизму коштом Катерини Красовської на могилі її чоловіка генерала Стефана Красовського, йдеться на інформаційній таблиці, яку невідомі теж пошкодили. Спочатку церква була цвинтарною каплицею, в якій відспівували небіжчиків. У часи радянської влади її закрили, у приміщенні зберігали інвентар.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися