У Рівному презентували фотовиставку матерів загиблих Героїв
Рівненщина

У Рівному презентували фотовиставку матерів загиблих Героїв

6 жовтня 2020, 19:37
0
0
Сподобалось?
0

Фотовиставку «Сильні духом. Мами» презентували 6 жовтня в Рівненській обласній бібліотеці. Це всеукраїнський проєкт. Героїнями світлин стали 12 мам з різних куточків України, які втратили синів на війні, але знайшли сили жити далі та займають активну громадянську позицію.

На фото жінки зображені у дизайнерському національному вбранні. Виставку презентували у травні 2019-го року до Дня матері, відтоді вона мандрує країною, повідомляє Суспільне.

Рівненщину у фотопроєкті представляє Наталія Борисенко. Її син, Олександр Борисенко, був снайпером, загинув у віці 21-року у вересні 2014-го. Експонуватимуть світлини в обласній бібліотеці до кінця жовтня.

«Спочатку вагалася, чи брати участь, чи ні. Але подумала, що варто. Коли пропонують сфотографуватися в головних уборах, йде відчуття болю по втраті дитини. Але, думаю, ми повинні бути сильні. Треба показати світу, суспільству, що ми є нескорені, ми не скоримося і зробимо все, що від нас залежить», – розповіла Наталія Борисенко.

За словами авторки ідеї проєкту «Сильні духом. Мами» Наталії Дубчак, ідея – нести пам'ять про загиблих синів.

«Ми тут, як елемент, до якого привертають увагу, але ми завжди говоримо про них. Цей фотопроєкт про загиблих героїв, не про нас. Намагаємося нагадувати про те, що війна продовжується і про те, що пам'ять – найголовніше, що у нас є», – сказала Наталія Дубчак.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися