Гурбинський чоловічий монастир відомий не лише на Рівненщині. Його ще називають Монастирем на Повстанських могилах.
Як пише Радіо Трек, віднедавна тут місцеві монахи відкрили сироварню.
«Один з наших монахів Нектарій за національністю грузин. Він родом з грузинського села і ремеслу сироваріння навчився ще в дитинстві, від своєї матері», - каже намісник Гурбинського монастиря, отець Онуфрій.
Сир виготовляють зі свіжого незбираного екологічно чистого молока. Але, головне - це унікальний давній рецепт, який є таємницею.
«Наразі ми виготовляємо три види сирів. Впевнено можу сказати, що в Україні саме такого більше не знайдете. Без ГМО, консервантів, ароматизаторів та емульгаторів», - зазначає отець Онуфрій.
Цікаво, що спробувати сир може кожен, замовивши телефоном (067) 670-84-47. Окрім сиру, в монастирі замовляють й іншу продукцію: сметану, молоко, домашній йогурт мацоні.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!