Викрили прикордонників, які «кришували» контрабанду на Волині і Рівненщині
Рівненщина

Викрили прикордонників, які «кришували» контрабанду на Волині і Рівненщині

15 грудня 2020, 13:22
0
0
Сподобалось?
0

На Рівненщині викрили посадовців одного з прикордонних пунктів на систематичному «кришуванні» незаконного переміщення з Білорусі підакцизних товарів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що 15 фігурантів справи, серед яких – посадові особи Державної прикордонної служби, організували канал незаконного переміщення товарів в Україну. Продукція ввозилась через так званий «зелений кордон». Товар фігуранти складували в одному з державних лісгоспів для подальшої реалізації по всій території країни.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці задокументували низку епізодів протиправної діяльності, зокрема отримання грошей військовослужбовцями прикордонної служби, а також надання хабарів посадовцю ДПСУ.

Кількох фігурантів затримали під час надання хабара за статтею «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

За результатами слідчих дій на території Рівненської та Волинської областей вилучили понад 75 тис. пачок цигарок, ввезених з Білорусі, та бурштин-сирець вагою майже 5 кг. Правоохоронці також блокували спробу протиправного переправлення через митну територію України ще 225 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва. Тривають слідчі дії.

У свою чергу в Держприкордонслужбі повідомили, що ці прикордонники запропонували своєму керівнику, начальнику одного з підрозділів Житомирського прикордонного загону, хабар за неповідомлення правоохоронцям про їхню незаконну діяльність.

14 грудня трьох інспекторів прикордонної служби затримали після передачі керівнику частини хабаря у розмірі 350 доларів.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів.

Провели 18 обшуків за місцем проживання прикордонників, а також осіб, які можуть бути причетними до кримінального правопорушення. В результаті обшуків виявили та вилучили товару на понад 9 млн грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися