Доглялала за колишнім: що розповіла мати 9-річної дівчинки з Рівного, яка вночі блукала містом
Рівненщина

Доглялала за колишнім: що розповіла мати 9-річної дівчинки з Рівного, яка вночі блукала містом

28 грудня 2020, 21:19
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному копи розшукали матір 9-річної Альбіни, яка змушена була до 04:00 сама блукати містом під дощем, бо її вітчим не впускав додому, а мама зникла.

Про голодну та змоклу дівчинку тоді копам повідомив перехожий. Що про це каже її рідна мама, яка не з'являлася кілька діб, 28 грудня, пише ТСН.

Оксану викликали в поліцію, щоб пояснила, де була кілька діб, коли її дев'ятирічна донька сама до 04:00 блукала містом.

Чому одразу не забрала дитину – говорити журналістам не хоче. Поспішає на розмову до поліцейських. Мала бути о 09:00 та на півтори години спізнилася. Проспала.

Від цієї історії не могли стримати емоцій навіть поліцейські. Дев'ятирічна донька Оксани майже усю ніч була просто неба під дощем голодна і змерзла, юо мама десь пішла, а вітчим додому не впускав. Просилася 4 рази.

«Цей чоловік почав говорити дитині, що він не її батько і почав кричати на дівчинку», — розповідає інспекторка  патрульної поліції Рівного Світлана Колядич.

Злякану дитину в темряві помітив перехожий, викликав копів. Ті Альбіну повезли до бабусі.

«Вона сказала так: «А знаєте, що я дуже нещасна. Через мене у всіх трапляються біди. Я нікому не потрібна», — продовжує інспекторка.

Потрібна, запевняє нині її матір після кількох діб зникнення. Журналістам жінка обіцяє поїхати до доньки та забрати її від бабусі.

А от із поліцейськими розмова тільки починається. Бо вже відкрили на жінку і кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

«Зі слів жінки, вона дві доби доглядала за колишнім чоловіком, який нібито хворів. Про дитину вона нічого не повідомила і жодних пояснень не надала», — зазначає  інспекторка ювенальної превенції Рівненського відділу поліції Аліна Мельничук.

За словами керівника Служби у справах дітей Андрія Міщені, мама хоче цю дитину забирати, та не знає, де її інші діти.

«Великі питання до мами. Мамі треба змінюватися. Поки що я не бачу перспектив повернення дитини до матері», — зазначає він.

Втім, усе вирішуватимуть на спеціальній комісії, кажуть в Службі у справах дітей. У жінки ще старша донька, якій невдовзі виповниться 18, та 14-річний син. З нею теж, кажуть, не живуть.

Дев'ятирічна ж Альбіна поки що з бабусею. Так захотіла  сама. Там і її брат, а старша сестра, зазначають соцслужби, студентка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися