На Рівненщині вдові загиблого Героя погрожували відключити газ
Рівненщина

На Рівненщині вдові загиблого Героя погрожували відключити газ

7 лютого 2021, 19:06
0
0
Сподобалось?
0

Через непомірні тарифи на газ деякі родини з останніх сил тягнуться, аби оплатити за опалення, багато хто залазить у борги. Обурливий випадок стався у Млинові – газовики прийшли з попередженням до вдови загиблого воїна Ірини Галас, що відключать газ.                                               

Обуренню жінки не було меж. Адже вона – сумлінний платник. Так сталося, що за грудень не змогла розрахуватися.  

– У кінці жовтня померла моя мамуся. Саме на неї як учасника бойових дій була оформлена пільга на сплату комуналки. А з 1 листопада її зняли. Свою ж як вдови загиблого я не поновила, –  пояснила Ірина. –  Захворіла на коронавірус, сиділа на ізоляції і не написала вчасно заяву. Коли ж звернулася у грудні, до мене в соцзабезі так говорили, наче я когось вбила. Казали, що все «пропало» і я сама винна. Мовляв, таких, як я, у них багато. Тож мені вдовину пільгу ні за листопад, ні за грудень ще не заплатили. Це мій чоловік загинув в АТО, щоб я з донькою замерзли у хаті?

Ірина висловлюється емоційно, каже, що на межі нервового зриву. І все це за борг у півтори (!) тисячі гривень. Ми стільки разів писали про те, що вдови, батьки воїнів, які загинули за Україну, не повинні оббивати чиновницькі пороги та випрошувати гарантовані їм державою виплати і пільги, наче милостиню. Невже так важко вислухати, поспівчувати і допомогти? Вони ж втратили найдорожче, щоб ви, ваші діти могли спокійно жити і працювати. Млинів же невелике селище. Всі у всіх на виду. 

Ірина Галас після загибелі чоловіка Романа 8 серпня 2015 року ні дня не сиділа вдома. Вона працює на двох роботах. І коли у тяжкий час звернулася до селищної ради по допомогу, їй грубо відмовили. Ну як рука селищного голови Дмитра Левицького змогла підписати лист до Ірини Галас, де зазначив, що у бюджеті не спромоглися передбачити гроші на часткове відшкодування витрат на оплату комунальних послуг сім’ям загиблим? Йдеться про якихось нещасних чотири тисячі гривень! У Млинові що, так багато чоловіків загинули на війні? Совість у депутатів, у керівництва селищної ради є?

Ми також зв’язалися з газовиками і запитали, що у них за такі порядки, щоб за півтори тисячі боргу кошмарити вдову загиблого воїна?

– Я сам мобілізований у 2014–2015 роках, тому в житті не дав би розпорядження, щоб вдові загиблого чи учаснику війни відключили газ, – запевнив старший інженер з експлуатаційної діяльності Млинівської дільниці АТ «Рівнегаз» Віктор Йож. – За останній місяць у Млинові через борг ми не відключили жодної людини. А те, що дзвонять з кол-центру і нагадують про необхідність заплатити за газ – на це ми впливати не можемо. Кол-центр розташований у Полтаві.

Тим не менше, щоденні дзвінки і есемески про «термінову сплату» так «дістали» пані Ірину, що вона, як тільки отримала заробітну плату, серед ночі через Інтернет заплатила свій борг.

Раніше вночі дзвонили і займалися вибиванням боргів бандити. Тепер їхні методи перейняли газовики?

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися