У Рівному діти щодня перебігають колії дорогою до школи
Рівненщина

У Рівному діти щодня перебігають колії дорогою до школи

9 березня 2021, 19:52
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному діти змушені щодня перебігати залізничні колії, аби потрапити до 14-ої школи.

Про це Суспільному повідомив директор школи Юрій Демчук. 

Говорити про небезпеку почали ще 10 років тому після здачі школи в експлуатацію. Вирішити проблему могло б облаштування підземного переходу.

Іванна Макарчук кожного дня відводить та забирає дітей зі школи. Самих їх відпускати боїться, адже тут постійно школярі перебігають колії.

"Наші діти кожен день наражаються на небезпеку, я мушу ходити. Діти в третьому і в першому класах, то мушу ходити забирати кожен день. Старший намагався йти сам, але тут Дворецька – такий жвавий рух постійно, я не можу... І ми всіма силами просимо всіх, щоб зробили перехід, але, на жаль, не роблять", – розповідає матір двох школярів Іванна Макарчук.

"Потерпає серце, коли знаєш, що діти йдуть самі і коли ти інколи бачиш і слідкуєш, як вони перебігають ту колію і в різні погодні умови. І слизько, і дощ, і місце ніде нічим не означене, щоб якось можна було зупинитися. Діти, як діти: вони рухливі, вони з телефонами. Ну дуже небезпечно", – каже вихователька дитсадка Оксана Рибачук.

Питання про облаштування безпечного переходу через залізничні колії керівництво 14-ї школи разом з тодішньою міською владою обговорювали ще 10 років тому, коли побудували нове приміщення.

"Частина учнів, на сьогодні – це приблизно 200 дітей, ходить з того боку колій, незважаючи на попередження, бесіди і так далі. Найкоротший шлях – пряма. Наражають себе на небезпеку кожен день. Як мінімум двічі перетинають її", – коментує директор школи № 14 Юрій Демчук.

Мирослава Михальчук проживає навпроти залізничних колій. Вона постійно бачить, як діти переходять цей відрізок. Упродовж сорока років жінка на власні очі бачила три летальних випадки.

"Більше за мене ніхто не бачить ось цю проблему. Тому що в мене вікно виходить якраз з кухні сюди. Я постійно на кухні, і постійно бачу, як ці діти переходять. Вам не передати, як це страшно, коли гудить поїзд недалеко і ці діти перебігають один за одним", – розповідає рівнянка Мирослава Михальчук.

"І не треба чекати, коли, не дай Бог, буде нещасний випадок. А тут нещасних випадків було багато, скільки я тут живу. І трошки дальше там, на переїзді, людину вбили, і тут вбили людину. Тут руку відрізали комусь були, лежала та рука довго. Я це все бачила", – додає жінка.

Нагадаємо, у 2017-му головний інженер Рівненської дирекції залізничних перевезень Микола Врочинський говорив, що можливий вихід – це облаштування переходу під колією. Нині ж міський голова Рівного Олександр Третяк такого варіанту не розглядає.

"Всі переходи, які є, або самовільно організовані – це є, скажімо так, "самоволка", яку потрібно зупинити і не дозволяти жодним чином переходити. Однозначно ми попрацюємо, щоб там перекрити ці шляхи, які не дозволяли б становити загрозу чи небезпеку дітей", – коментує мер Рівного.

На запитання Суспільного, чи розглядає мер варіант побудови тунелю під коліями, Олександр Третяк відповів: "Поки що – ні."

Позицію Львівської залізниці щодо доцільності облаштування переходу біля школи її прессекретар Андрій Везденко пообіцяв озвучити згодом. Також він пообіцяв з'ясувати, чи зверталася раніше влада Рівного до залізничників з цієї проблемою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися