Рак забрав життя 7-річного сина: на Рівненщині подружжя планує збудувати онкоцентр
Рівненщина

Рак забрав життя 7-річного сина: на Рівненщині подружжя планує збудувати онкоцентр

26 березня 2021, 16:02
0
0
Сподобалось?
0

Півтора роки тому подружжя Санько з Рівного втратило свого семирічного сина Тимофія, який помер через онкологічну хворобу.

Як повідомляє «Рівне 1», після непоправного родина створила благодійний фонд та взялася втілювати у життя, здавалось би нереальну річ, - будівництво лікарні, де рятуватимуть дитячі життя.

Тимофій був другою дитиною у родині Санько. У 5 річному віці медики поставили хлопчику невтішний діагноз - рак крові. Розпочалися важкі тижні і місяці лікування. Спочатку в Україні, потім в Білорусі, пізніше родина поїхала в Італію в одну з кращих клінік Європи. Незважаючи на усі старання батьків та медиків врятувати хлопчика не вдалося.

Після смерті Тимофійка, родина познайомилася із засновниками італійської клініки. Ці люди 40 років тому, після смерті власної дитини, створили благодійний фонд, а згодом і лікарню, в якій рятують маленьких пацієнтів із усього світу із страшним діагнозом - лейкоз. Тож в Україну Юлія та Юрій поверталися з ідеєю створити на Рівненщині щось схоже, аби маленькі українці на теренах своє країни мали гідне лікування, а батьки залишалися батьками, а не шукачами грошей.

Тож родина Санько створила християнський благодійний фонд "Усмішка Тимоші". Їхню ідею підтримують усі, хто впродовж двох років допомагав фінансово лікувати Тимофійка.

Нині у групі підтримки чимала кількість людей: архітектори, проектанти, психологи, медики, представники місцевої влади. Серед них і сімейний лікар Микола Іванюк. Каже, у майбутньому готовий додатково навчатися та ще більше допомагати дітям.

Для будівництва медичного центру допомоги і опіки, по дослідженню і лікуванню лейкемії у дітей, шукали особливе місце. Знайшли його на Гощанщині.

Лікування у клініці для дітей буде безкоштовним. Платню медикам планують виплачувати з коштів фонду. Тобто повторити модель створення і існування італійської лікарні. Тамтешні медики, попередньо обіцяли ділитися досвідом із українськими спеціалістами. Однак, лише на будівництво лікарні потрібні чималі кошти.

Вони вірять, українці милосердні, усі гуртом зможуть рятувати дитячі життя.

Розповідаючи усьому світу про свою мрію, до справи з-за кордону долучається і діаспора. Юлі і Юрію вже пропонують дороговартісне медичне обладнання, витратні матеріали. Вони ж обіцяють прозору роботу фонду, готові звітувати за усі кошти отримані від людей, однак визнають без допомоги, удвох не подужають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися