Необхідна допомога батькові бійця, якому потяг відрізав обидві ноги на Рівненщині
Рівненщина

Необхідна допомога батькові бійця, якому потяг відрізав обидві ноги на Рівненщині

7 квітня 2021, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Два рази зупинялося серце і відмовляли нирки у чоловіка, який упав під останній вагон потяга у Здолбунові.

Про це пише ТСН.

Те, що трапилося на цьому пероні, наразі обговорює уся околиця. Сюди прийшов чоловік, щоб передати передачу сину, який прямував до зони ООС військовим ешелоном. Та машиністи зупинятися тут не мали. Батько на ходу вирішив закинути пакунка у потяг, однак не втримався і впав під останній вагон.

"Ця картина в очах. Він на ліктях повз і ноги за собою волочив. Це страшно", - розповіла очевидиця Ірина Коваль. Жінка саме їхала через переїзд і побачила травмованого чоловіка. Побігла кликати на допомогу копів, які були неподалік.

"До нас підбігла жінка, зупинила нас і повідомила, що чоловікові переїхало ноги", - розповів патрульний Роман Демченко. Поліцейські кинулися на допомогу. Виявилося, чоловікові ампутувало одну ногу і частково другу. Інспектори взялися зупиняти кровотечу, накладати джгути з автоаптечки. 

"Та, що ампутована була в першу чергу, бо там більша була кровотеча, підняв ногу, накинув турнікет перетянув йому, і до другою так само кинувся", - розповів патрульний Дмитро Сощук.

Приголомшені очевидці через шок від побаченого не могли додзвонитися в швидку. Тож один з інспекторів побіг по медиків - ті на сусідній вулиці. Його колега намагався тримати травмованого при тямі.

"Я намагався з ним розмовляти, щоб він не втратив свідомість, бо він багато крові втратив. Питав, що в мене сталося, чи є в мене ноги", - розповів Сощук.

Медики швидкої взялися надавати допомогу і в супроводі поліції повезли чоловіка до реанімації. Наразі він у тяжкому, але стабільному стані.

"Він перебуває на апараті штучної вентиляції легень в стані медикаментозного сну. Це досить серйозна травма, яка супроводжувалася травматичним шоком, великим об'ємом крововтрати і ще ситуація залишається складною", - розповів лікар-анестезіолог Олександр Бучак.

За словами дочки потерпілого Юлії Бусель, у нього вище коліна немає ніг, два рази в нього зупинялося серце, відмовляли нирки. Чоловікові 47 років і він працює на цементному заводі. Нещодавно із зони ООС зустрів зятя, а потому проводив туди сина. Хотів передати пакунка.

"Він раз замахнувся, у нього не получилося закинути, він другий раз замахнувся і в нього ручка за пальці закрутилася і потягнула його", - каже донька.

Могло це статися і через повітряний потік, припускають копи. І просять людей не підходити близько до колій, коли їде потяг.

"Якнайдалі стояти від нього, бо коли проїжджає потяг, є поток повітря, який може затягнути під потяг", - сказав Роман Демченко. Водночас родині потерпілого небайдужі намагаються допомогти фінансово. Бо щоб врятувати батька і з надією, що він ще стане на протези, родина Павла продала усе господарство.

"Продала корову, продала свиню, було 30 тисяч, мама завезла їх в лікарню. Я знаю, що він зараз дуже сильно переймається, я хочу щоб він ходив і щоб він жив", - сказала донька.

Реквізити для допомоги: 5168755110761554 Бусель Юлія Павлівна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися