Передавав пакунок синові на війну – і втратив ноги
Рівненщина

Передавав пакунок синові на війну – і втратив ноги

20 квітня 2021, 15:49
0
0
Сподобалось?
0

Страшний випадок стався у Здолбунові на Рівненщині – потяг відрізав 47-річному жителеві Здовбиці ноги. Чоловік хотів передати пакунок своєму синові, який їхав тим військовим ешелоном на війну.

«На ліктях повз і ноги волочив»

Ця трагедія вразила не лише рідню – кожного, хто чув про біду чи бачив новину по телевізору. А сталося усе на очах у людей. Одна зі свідків Ірина Коваль, намагаючись стримати сльози, розповіла:

– Я бачила, як він на ліктях повз і ноги за собою волочив. Це так страшно…

Жінка першою прибігла на допомогу – покликала правоохоронців, що були неподалік. Хлопці кинулися до скаліченого чоловіка, оперативно наклали джгути на обидві ноги, аби спинити кровотечу. Тим часом просили, аби хтось викликав швидку. Але люди, шоковані побаченим, не могли набрати номер… Аби не втрачати дорогоцінний час, один поліцейський побіг по медиків сам, адже станція швидкої розташована неподалік. Інший же старався, аби потерпілий не знепритомнів.

– Я з ним розмовляв, питав, як почувається, – згадує сержант поліції Дмитро Сощук. – А він у відповідь: «Що сталося? У мене є ноги?»

Радів, що діждався з фронту зятя

У Рівненській обласній клінічній лікарні чоловікові ампутували обидві ноги. Біля батька постійно перебуває дочка Юлія. Їй самій важко відійти від шоку через те, що трапилося. Розповідає, батько працював на цементному заводі. Він дуже переживав за кожного на війні. Радів, як нещодавно з фронту діждався зятя. Тепер проводжав на війну сина…

– Тато просто хотів пакунка передати, – плаче Юлія.

Але поїзд не мав у Здолбунові зупинятися. І чоловік вирішив на ходу закинути речі. Він підбіг, замахнувся раз – не вийшло. Тоді спробував вдруге. А пальці застрягли в ручці торби, вона потягнула – і чоловік полетів просто під колеса останнього вагона.

– У нього вище колін немає ніг, – продовжує молода жінка. – Вже двічі серце зупинялося, відмовляли нирки. Стан дуже важкий, але надія у нас є.

Родина просить усіх небайдужих про допомогу. Уже спродали усю господарку, у тому числі корову та свиню, та коштів на лікування бракує. Діти вірять: батько ще стане на протези! Головне, аби він знайшов у собі сили боротися.

Реквізити для допомоги: 5168755110761554 (Бусель Юлія Павлівна).

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися