Сільська карета тепер стоїть «на приколі»
Рівненщина

На Рівненщині малюків у садочок возили каретою

30 травня 2021, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

Село Вербень, яке входить до Демидівської територіальної громади Дубенського району, дуже довге. Подекуди, щоб добратися з одного його кінця до центру, треба здолати п’ять кілометрів. Це створює проблеми для батьків, які довозять малечу у садочок. Особливо, коли на вулиці мороз чи дощ. 

У Вербені знайшли вихід із ситуації: десятиліттями діток возили… каретою. Справжнісінькою, запряженою кіньми, розмальованою. Називали її «Сонечко». Візник їхав по вулиці і збирав малюків. Їх у кареті могли розмістити до 15-ти. І батьки були задоволені, і діти. Так тривало до осені 2019-го року. У листопаді жителька села Оксана Шинкарук поширила у соціальний мережі «Фейсбук» пост з фотографіями про те, як карета возить малечу до садочка, тим паче, що і її донечки-двійнятка також нею їздили. Що тут почалося! Посипалися гнівні дописи: як можна у наш час таким транспортом дітей возити! Дзвонили журналісти навіть з Білорусі і розпитували про незвичайну карету. Словом, галас підняли такий, що чиновники тоді ще Демидівської райдержадміністрації категорично заборонили виїжджати каретою на вулиці села.

Але питання довозу дітей до садка не вирішили. Проблемою жителів Вербеня тоді перейнявся депутат районної ради Дмитро Солончук і подарував малечі мікроавтобус, розфарбований яскравими малюнками. Але і тут проблема – «газелька» була переобладнана на газ. Возити дітей таким транспортом категорично заборонено. 

– Я знайшла фірму у Рівному, яка готова була переробити нашу машину, щоб вона відповідала усім вимогам, – розповіла Оксана Шинкарук, яка нині є депутатом Демидівської громади. – Коштів на це було потрібно небагато. Але голова громади тоді питання проігнорував. Дошкільнят почали возити шкільним автобусом. Та коли він ламається, діти у садочок не ходять. А подаровану «газельку» забрали в Демидівку у житлово-комунальне господарство. Кажуть, що нею фанатів на футбол возять. Ми шкодуємо за нашою каретою. Бо вона ходила регулярно і була дітьми набита. А тепер малеча через проблеми з доїздом часто вдома залишається.

Сільська карета тим часом стоїть на господарському подвір’ї зі спущеними колесами. Ось так звичайний допис про сільські будні наробив людям проблем.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися