У Рівному 84-річна жінка залишилися без квартири, поки лікувалася від ковіду
Рівненщина

У Рівному 84-річна жінка залишилися без квартири, поки лікувалася від ковіду

6 червня 2021, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Шокуючий випадок стався у Рівному. Поки 84-річна Тамара Радієнко боролася в лікарні з ковідом, її квартиру продали. Зробили це люди, з якими вона дружила багато років.  

Дружили пів століття

Тамара Володимирівна Радієнко – жінка у Рівному відома. Адже 38 років була педіатром. Не одне покоління дітей пройшло, як кажуть, через її руки. Офіційно працювала до 81 року.

– Ще й сьогодні дзвонять люди, просять прийти подивитися дитинку. Не можу відмовити, дуже люблю свою роботу, – усміхається Тамара Володимирівна.

Цій жінці ніколи не даси її років. Незважаючи на всі труднощі, вона залишається оптимісткою. Каже, не звикла нити, хоч у житті всяке траплялося. Перенесла п’ять операцій, перелом хребта. Перемогти біль допомагав рух.

– Ми з моїм покійним чоловіком Євгеном вели дуже активне життя: у Хрінники (а це понад 80 кілометрів – авт.) їздили велосипедами, ставили палатку, він ловив рибу, я відпочивала. Сьогодні намагаюся багато ходити. За день не менше десятка кілометрів долаю, займаюся загартуванням. Це економить гроші на фітнес-клуби, – сміється.  

Коли дев’ять років тому помер чоловік Тамари Володимирівни, у Рівному в жінки родичів не залишилося: сім’я єдиного сина уже давно живе в Росії, рідна сестра – у Севастополі. Тож дуже близькою людиною для неї стала подруга, з якою товаришує пів століття.

– У неї було троє хлопців, я тоді дільничним педіатром працювала. Так здружилися, потім внуків її лікувала. Вона була мені як сестра, ближчої людини я не мала. Усе, що сталося, інакше, як зрадою, назвати не можна. Дуже боляче, – із сумом каже Тамара Володимирівна.

Продали в той день, коли забрали у лікарню

Те, що трапилось, дійсно важко осягнути розумом нормальній людині. 

Декілька місяців тому син Андрій вмовив маму переїхати до нього. Що не кажи, а 84 роки – вік поважний, тому хочеться якнайчастіше бачити рідних людей. Тамара Володимирівна погодилася і почала шукати варіанти продажу квартири. Так познайомилася з директором агентства нерухомості.

А далі колишня медичка «підчепила» ковід. Спочатку трималася, лікувалася вдома, та з кожним днем їй ставало все важче дихати. 22 березня сімейна лікарка порекомендувала лягти в стаціонар. Усі документи на квартиру Тамара Володимирівна передала на зберігання найкращій подрузі і її невістці. Наказувала віддати їх Андрію, коли той приїде. 23-го числа вранці жінку забрала швидка. А о 19-й годині того ж дня її квартира була продана. Тамара Володимирівна про це дізналася, коли лежала під кисневою маскою.

– Я лежу під кисневою маскою, а вони дзвонять –  квартира продана. «А що ж мені робити, як вийду з лікарні? – запитую. Вішатись? Куди я маю йти?» Я ж не просила продавати квартиру, я їм так довіряла, – досі з болем згадує Тамара Володимирівна.

Потім виявилося, що невістка подруги продала квартиру за генеральним дорученням, яке нібито підписала уже хвора лікарка 22 березня, достовірність підпису підтвердила експертиза. А покупцем стала… ріелтор, до якої раніше зверталася жінка. Сама ж пані Тамара не пам’ятає, що до неї приходив нотаріус і вона саме 22 березня підписувала якісь документи.

– Мені у поліції обіцяли провести очну ставку з нотаріусом, але поки її не було, – зауважує Тамара Радієнко.

Юристка, керівниця громадської організації «Ангели Життя» Ліана Диновська, до якої звернулася розгублена ошукана жінка, каже, що шокована тими повноваженнями, які прописані у генеральному дорученні:

– Невістка подруги на власний розсуд могла встановлювати ціну, за яку продаватиме квартиру, не узгоджуючи її з власницею. Визначати, куди і коли випише і пропише бабусю та багато чого іншого. У договорі  купівлі-продажу було зазначено, що вже 24 березня Тамара Володимирівна мала би виписатися з квартири і забрати свої речі. Інакше як шахрайством те, що сталося, назвати не можна. Адже довірена особа, згідно з Цивільним кодексом, має діяти в інтересах довірителя. Не на користь пані Радієнко було виїхати з квартири, коли перебувала в лікарні під кисневою маскою. Не в її інтересах продати нерухомість за таку низьку ціну.

Зазначимо, що двокімнатну квартиру у Рівному продали за 16 з половиною тисяч доларів, коли ринкова її вартість – понад 24 тисячі. За словами Тамари Володимирівни, вона відмовилася брати гроші, бо за цю суму не купиш навіть малосімейки. Зараз вони на зберіганні у банку. Поки жінка проживає у своїй квартирі. Каже, дуже допомагають і підтримують сусіди. Колишня подруга і її невістка відмовляються коментувати те, що вони накоїли. 

– Я ні на кого не тримаю зла. Ця ситуація звела мене з дуже хорошими людьми. Маю надію, що ще житиму у своїй квартирі, тому що поки передумала переїжджати з Рівного. Ми з моїм адвокатом Сергієм Мусевичем сподіваємося, що справа вирішиться мирним шляхом, поза судом. 

У поліції відкрито кримінальне провадження, і поки триває слідство, квартира Тамари Радієнко перебуває під арештом.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися