У селі на Рівненщині зробили дорогу, яка не бачила ремонту 30 років
Рівненщина

У селі на Рівненщині зробили дорогу, яка не бачила ремонту 30 років

19 червня 2021, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Ті, хто цими днями їде на Хрінниківське водосховище через Боремель Дубенського району, неабияк дивуються. У селі нарешті з’явилася хороша дорога. Ці 1,8 кілометра шляху вистраждані в прямому сенсі цього слова.

Яма на ямі – так можна описати дорогу, яка вела до центру Боремля ще рік тому. Адже 30 років вона не бачила навіть ямкового ремонту! Це шлях місцевого значення, тому фінансуватися мав з бюджету області та району. Скільки писали у сільській раді листи-прохання, щоб хоч бодай якісь гроші виділили, аби вибоїни підлатати – марне. Після створення об’єднаної громади питання постало як ніколи гостро. Адже людям треба було доїжджати до центральної садиби, а центр села, відповідно, мав відповідати статусу центру громади. Навести ж благоустрій при розбитій дорозі неможливо. У 2017 році в ОТГ розробили і затвердили проєктно-кошторисну документацію. У 2018-му почалися тендери. Тривали вони неймовірно довго. Як розповів голова громади Віктор Корінь, річ у тім, що сума ремонту сягала понад чотири мільйони гривень. А за законом це вже треба проводити міжнародний тендер. Втім, виграла його фірма не закордонна, а своя, із Радивилова, «Нара».

Почали роботи вже у 2019-му році. Селяни дуже зраділи, здавалося, от-от дорога має бути. Та не тут то було. Зробили 600 метрів і… зупинилися. Проєкт треба було коригувати. Це зайняло майже рік часу.

Дорожня техніка у Боремлі знову з’явилася на початку 2021 року. І вже на середину червня тут зроблено 1,2 кілометра дороги. Асфальт новенький і рівненький.

Віктор Корінь жартує, що тепер люди просять якусь ямку зробити, чи хоч лежачого поліцейського, бо дуже вже автівки стали швидко їздити. Навіть один поважний столичний гість, який цими днями відпочивав на Хрінниківському водосховищі, захоплено сказав: «Ніколи не думав, що у невеликому селі може бути дорога така, як у Європі!»

У Боремлі залишилось прокласти 400 метрів тротуару, і роботи будуть повністю завершені. Тепер в громаді посилено добиватимуться ремонту ще однієї пріоритетної дороги – з Набережного на Малеве через Берестечко.

Наталка СЛЮСАР



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися