В'язні рівненського СІЗО видурили у громадян понад мільйон
Рівненщина

В'язні рівненського СІЗО видурили у громадян понад мільйон

8 липня 2021, 10:35
0
-1
Сподобалось?
-1

У Рівному судитимуть шахраїв, які видурили у громадян понад один мільйон гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Підозрюваним інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою, підроблення паспортів та їх використання, а також зберігання зброї без відповідних дозволів та встановлення і поширення злочинного впливу в слідчому ізоляторі. 

Двоє уродженців Житомирщини, бувши ув’язненими в ДУ «Рівненський СІ», використовуючи свій статус та вплив у злочинному світі, організували та очолили злочинне угруповання, до якого залучили у якості виконавців трьох своїх земляків, раніше судимих за вчинення злочинів проти власності.

Через одну з платформ онлайн-оголошень вони замовляли великі партії побутової техніки, одягу або іншого товару, але, ніби-то, аби не переплачувати відсотки за накладений платіж просили занижувати вартість посилки й відправляти її на довірену приватну особу. Отримавши від відправників номери накладних із зазначенням прізвища ім’я та по батькові отримувачів — зловмисники передавали вказані дані виконавцям. А вже ті,  за підробленими паспортами громадян України отримували товар, оплативши лише вартість його доставки.

Гроші, отримані від реалізації майна, акумулювались одним з організаторів схеми, розподілялись між всіма учасниками угруповання та представниками злочинного світу, а також скеровувались на підтримання кримінальних традицій.

В ході проведення обшуків у фігурантів провадження вилучили велику кількість мобільних телефонів з картками операторів мобільного зв’язку, банківські картки, мотоцикл, а також зброю, без відповідних дозволів на її зберігання, побутову та оргтехніку, квадрокоптери, великі партії нового одягу та блокноти з чорновими записами.

Правоохоронці задокументували шість епізодів заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинених членами організованої групи, в результаті яких потерпілим завдано збитків на загальну суму близько 1,2 мільйона гривень. Завдяки вжитим правоохоронними органами в ході досудового слідства заходам потерпілим повернули їх майно на суму близько 600 тисяч гривень. 

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися