На Рівненщині по особливому відзначили День села
Рівненщина

На Рівненщині по особливому відзначили День села

17 липня 2021, 16:09
0
1
Сподобалось?
1

Урочисто відзначати День села на Петра і Павла у Вовковиях колишнього Демидівсього району вже стало доброю традицією. Не зрадили їй і цьогоріч.

Кажуть, хто вміє працювати, той вміє і відпочивати. Це довели у селі Вовковиї. Незважаючи на спеку, на святкування зійшлося більше сотні людей: ті, хто живе тут або народився, виріс.

Розпочалося гуляння у місцевому храмі і молебнем біля каплички Божої Матері у центрі села. А потім всі люди пішли на концерт. Його організатори – керівник місцевого закладу культури Людмила Міркевич і бібліотекар Лариса Погранична – постаралися, аби кожному тут було по-домашньому тепло. Намагалися всіх згадати і відзначити. Подарунки отримав найповажніший, найстаріший житель села Степан Антонович Комаровський. Старожилу 96 років. І для нього священники Демидівського благочиння виконали «Повстанську пісню» та «Йшли селом партизани». Мурашки по шкірі від того співу. А потім на сцену запросили Галину і Василя Цимбалюків. У злагоді та любові вони прожили 60 літ, виховали достойними людьми трьох дітей, які подарували їм онуків. Символічно, що слідом за діамантовим подружжям односельці вітали і Софію та Андрія Довгополових, які тільки одружилися.

Незвичайна подія відбулася у Вовковиях напередодні Трійці: жителька села Ольга Шваргун народила трійню гарненьких хлопчиків. Цікаво те, що вони з’явилися на світ рівно через 50 років після того, як у Вовковиях у сім’ї Марії та Юрія Колодинських  народилася трійня дівчаток: Віра, Надія та Любов. Щасливі матусі отримали подарунки в номінації «Потрійне щастя». Відзначили на день села і багатодітні сім’ї, які народили п’ятеро і більше малят. А таких у селі 14. Найбільше ж дітей у Миколи та Надії Жученів, аж 12! І на цьому подружжя зупинятися не збирається. На святі обрали і найквітучішу оселю. Щоправда, вибір був складним, адже господині у Вовковиях живуть славні. Тож і відзначили дванадцять жіночок. Особливо тепло вітали Олександра Миська. Це людина, яка хоч і переїхала жити в Демидівку, не забуває про своїх односельців і допомагає їм у повсякденних справах. Шанобливо привітали односельці чоловіків, які захищали Україну на Сході. А таких у Вовковиях 13. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого односельця Володимира Дяченка. Люди подякували і низько вклонилися його мамі Ользі, яка виховала такого хорошого сина.

Привітав жителів Вовковиїв голова Демидівської громади Сергій Радченко. Лунали пісні у виконанні зразкового ансамблю «Водограй» місцевої школи і вихованців дитячого садочка, жіночого ансамблю «Струни серця», ансамблю Демидівського будинку культури «Калинове гроно» і тріо «Дивоцвіт».

Родзинкою цьогорічного свята стала зустріч з шеф-ректором газети «Вісник+К», письменником Євгеном Хотимчуком. Вона була щирою, теплою і невимушеною. Євген Якович представив свій новий роман «Лід на пательні».

А на завершення свята люди смакували юшкою, яку приготував місцевий підприємець Василь Яцик. 

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися