17-річна народила у вбиральні і ледь втримала маля, аби не впало у яму
Рівненщина

17-річна народила у вбиральні і ледь втримала маля, аби не впало у яму

28 серпня 2021, 20:31
0
0
Сподобалось?
0

На Рвненщині 17-річна дівчина  сама народила маля у вуличному туалеті. І ледь його втримала, щоб не впало у яму. Пологи почалися передчасно, але ніхто із родичів, стверджують, не знав, що юнка вагітна. У тому, що сталося, новоспечені баба з дідом тепер звинувачують одне одного. Поки медики рятують життя їхньому недоношеному онуку.

Малюк зараз перебуває в лікарні у вкрай важкому стані, а батько новонародженого ховається і відмовляється визнавати дитину. 


Рідні не знали про вагітність

17-річна Олена ретельно приховувала свою вагітність – ніхто з рідних навіть не здогадувався. На обліку, відповідно, породілля ніде не перебувала, а коли почалися перейми – забігла до туалету. Звідти винесла малюка і почала кликати на допомогу. Її крики почув чоловік сестри дівчини Ярослав.

"Я вибіг з того боку, вона ось так несе на руках. Я в шоці", – згадує шокуючі події він.

Хто батько дитини?

Як з'ясувалося, Олена часто гостювала в будинку сестри та її чоловіка. Саме тут вона зустріла 20-річного Івана. Він часто бував у гостях у родичів дівчинки, оскільки є кумом Ярослава.

За словами сестри дівчинки Наталі, зараз новоспечений батько дитини ховається навіть від них і на дзвінки не відповідає. А начальник Івана взагалі заявив, що його працівник відмовиться від малюка.

В якому стані дитина?

Пологи у 17-річної Олени пройшли без серйозних ускладнень і її вже виписали з лікарні. А новонароджений зараз зперебуває під апаратом штучного дихання і за ним спостерігають лікарі. Малюк народився недоношеним і перебуває у украй важкому стані – йому діагностували переохолодження та травми.

"Насамперед постраждав мозок. Там є виражений набряк мозку. З огляду на те, що він недоношений, у нього швидко закінчився запас сурфактанту – рідини, яка тримає у розправленому стані легені", – розповів нам завідувач реанімації Рівненської обласної дитячої лікарні Сергій Матвіїв.

Але є й хороші новини – останнім часом стан малюка поліпшується, хоча він ще довго буде в лікарні.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися