У Рівному від ускладнень коронавірусу померла 8-річна дитина з ДЦП
Рівненщина

У Рівному від ускладнень коронавірусу померла 8-річна дитина з ДЦП

17 вересня 2021, 13:52
0
0
Сподобалось?
0

Учора від коронавірусних ускладнень померла дитина. Дівчинці було лише вісім років. Відомо, що її привезли з Костопільщини у обласну дитячу лікарню у вкрай важкому стані.

Про це пише РівнеМедіа.

«Дитина туди поступила у вкрай важкому стані, але цей тяжкий стан спричинений не лише коронавірусом, а в дитинки дуже важка вроджена патологія розвитку головного мозку, в дитини тетрапарез. Плюс нашарувався COVID і дитину врятувати не вдалось. Дитина була в лікарні лише добу, були надані всі реанімаційні заходи. Це говорить про те, що штам «Дельта» вражає, на жаль, дітей», - розповіла координаторка вакцианції від коронавірусу в області Олена Гандзюк.

Медична директорка Рівненської обласної дитячої лікарні Любов Філик для Радіо Трек розповіла, що у свої вісім років дівчинка важила всього лише 10 кілограмів.

«У дитини була вроджена вада - ДЦП. Вона була з паралічем. У 8 років дівчинка важила 10 кг. Такі діти зі складними супутніми патологіями помирають не стільки від коронавірусу, а від того, що серце та легені не можуть впоратися з хворобою.Тому наступає смерть, що і зробив коронавірус. Таких хворих вбиває не лише коронавірусна пневмонія, а й звичайна», - розповіла лікарка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися