Олена ВЕРБЕЦЬ та її роботи
Рівненщина

У квартирі майстрині з Рівного - лісова галявина

10 жовтня 2021, 20:30
0
-1
Сподобалось?
-1

Хтось мріє про вдале тихе полювання на природі, а майстриня з Рівного Олена Вербець має справжню лісову галявину у своїй… квартирі. Там «ростуть» дивовижні гриби і «бігають» казкові звірі. Усе створено власними руками та фантазією.

Пані Олена – майстер авторської іграшки. Колись закінчила Рівненський інститут мистецтв, але створювати ляльки почала після народження другої донечки Влади. Тоді задумалася, що магазинна іграшка – не завжди якісна і може зашкодити малечі. Тож почала виготовляти свої – виключно з натуральних матеріалів.

Сьогодні її роботи пізнають серед тисяч ляльок інших митців. Вони є у приватних колекціях у різних куточках світу. Кожна має свій неповторний стиль, характер і… запах. Бо перш ніж іграшка їде до свого власника, вона «купається» у каві з корицею та запікається у духовці. А ще всередині можуть бути сінце та лугові трави. Справжня ароматерапія!

– Я працюю у техніці «ґрунтований текстиль», – розповідає Олена Вербець. – Коли тканина просочується спеціальним розчином і стає цупкою, на ній можна працювати. Обов’язково роблю «зістарювання» – малюю художні тріщинки на обличчях. Це додає роботі справжності.

Її іграшки «ростуть» разом з десятирічною Владою. Щоразу народжуються нові образи та герої. У роботі дуже допомагає чоловік Володимир. Для подружжя пошиття ляльок давно є сімейною справою.

Новинка сезону – лісові грибочки.

– Цьогоріч природа щедра на дари лісу. Надихнулися своїми трофеями? – випитую у лялькарки.

– На жаль, на «тихе полювання» зараз майже не залишається часу, – зізнається пані Олена. – Усі походи по гриби – у моїй уяві. Фантазія малює – руки творять.

Хтось замовляє ляльку для дитини, хтось для інтер’єру – додому чи в офіс. У кожної роботи – своє дизайнерське вбрання та особливе обличчя. Навіть у грибочків, ягід та фруктів вимальовано неповторний погляд та усмішку. Атмосфера чудового настрою!

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися