На Рівненщині оголосили надзвичайну ситуацію біологічного характеру
Рівненщина

На Рівненщині оголосили надзвичайну ситуацію біологічного характеру

9 жовтня 2021, 16:21
0
0
Сподобалось?
0

У Рівненській області проведуть додаткові тури імунізації дітей від поліомієліту, а невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Про це заявили у МОЗ за підсумками позачергового засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, пише УНН.

«Впродовж 14 днів – з 11 по 22 жовтня в області відбудеться невідкладний «нульовий» тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ на території області, де зафіксовано випадок, для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди будуть тривати впродовж 90 днів та охоплювати усе населення області цієї вікової групи», – повідомили у МОЗ про рішення комісії.

Відповідно до ухвалених рішень – ситуація класифікована як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу», –  повідомили у МОЗ.

Було також ухвалено рішення про призначення головного санітарного лікаря області Романа Сафонова керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

«Рівень імунізації дітей від поліо є недостатнім. Лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення в 2021 році. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це як спалах, і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані», – заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Все почалося з того, що півторарічну дитину паралізувало внаслідок поліомієліту. У сім’ї загалом виховується десять дітей. Після першого випадку ураження небезпечною інфекцією зафіксували ще у шістьох дітлахів з родини, яка свідомо уникає обов’язкових щеплень нібито з релігійних переконань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися