Настоянка цілителя з Рівного повертає чоловічу силу та відновлює після інсультів
Рівненщина

Настоянка цілителя з Рівного повертає чоловічу силу та відновлює після інсультів

19 грудня 2021, 11:20
0
3
Сподобалось?
3

Доктор народної медицини із Рівного Анатолій Терещук подарував мені саджанець реліктового дерева гінкго. За 10 літ воно виросло, і цієї осені я вперше зібрав урожай – обірвав листя й виніс сушити на горище. Залишилося знайти 70-градусної самогонки, щоб зробити настоянку. До цілителя заїхав, щоб з’ясувати особливості приготування й використання дивовижного лікувального напою із листя.

У кожному селі має рости це дерево

– Колись у часи динозаврів гінкго було найпоширенішим на планеті деревом, – розповідає пан Анатолій. – Воно досягало висоти 30 метрів, до чотирьох метрів у діаметрі. Скільки на Землі сталося різних катастроф, але гінкго дожило до наших днів. Лише кілька екземплярів збереглися в Китаї, і їх поширили по всьому світу. Сьогодні гінкго можна побачити у ботанічних садах, а також у любителів-садоводів.

За словами травознавця, це єдина рослина, яку практично не чіпають шкідники. Після ядерного вибуху в Хіросімі у 1945 році вціліли лише ці дерева, і вже наступного року давали урожай. Уявіть собі, наскільки це стійка і витривала рослина. Тож недаремно східна медицина давно зацікавилася її унікальними властивостями.

А ще це довговічне дерево перспективне також для озеленення міст. Воно витримує умови промислової загазованості, невибагливе до ґрунтів, стійке до грибкових і вірусних захворювань.

– Лікарськими рослинами я почав цікавитися давно, – розповідає пан Анатолій. – У мене технічна освіта, закінчив інститут інженерів водного господарства. Захистив ди­сертацію і став кандидатом технічних наук. Коли вийшов на пенсію, з’явилося більше вільного часу, який присвячую своєму головному захопленню – народній медицині.

Власні багаторічні дослідження і вирощування саджанців гінкго дали змогу пану Анатолію вивчити його властивості. Травник переконаний, що настій із листя допомагає позбутися хронічної втоми, зміцнити імунну систему, поліпшити пам’ять, зменшити кров’яний тиск, розширює судини і поліпшує стан організму при атеросклерозі. А ще воно лікує тромбофлебіт і варикозне розширення вен, прискорює реабілітацію після інсульту та інфаркту, помічне при простатиті та аденомі простати, повертає чоловічу силу. Корисне при цукровому діабеті, хворобі Альцгеймера, ревматизмі, слабкому зору. Тож недаремно це дерево називають цілителем ХХІ століття.

– Я впевнений, – наголошує Анатолій Терещук, – що кожен із нас може вирощувати цю невибагливу рослину біля своєї хати чи на дачі. Древнє дерево чудово адаптувалося в наших умовах. А препарати з листя гінкго повинні стати обов’язковими харчовими добавками для всіх, хто хоче дожити до глибокої і здорової старості. У мене є мрія: щоб у кожному українському селі біля храму росли ці дерева, тоді наші співвітчизники зможуть зробити собі ліки.

Ефект від настоянки через два-три місяці

Доктор народної медицини свій досвід узагальнив у кількох книгах, які відразу розійшлися чималими тиражами. У дворі власного будинку цілитель посадив саджанці таким чином, що вони утворили піраміду гінкго. Тепер там чоловік відпочиває й набирається сил. Анатолію Терещуку вже 88 років. Але, спостерігаючи за його чіткими і злагодженими рухами, не скажеш, що йому стільки літ.

– Почуваюся молодшим на десять років. Гінкго – кращий друг пенсіонера поважного віку, додає енергії і сил. Прискорює одужання після інсульту та інфаркту. Регулярно приймаю власні препарати із гінкго. Ефект з’являється через два-три місяці, – пояснює цілитель. – Листя збираю із червня по жовтень три-п’ять разів. У різні періоди в рослині утворюються нові речовини. Тому все зібране листя змішую. До порошку з гінкго додаю подрібнений кріп або петрушку. Вживаю по дрібці двічі на день з їжею: посипаю каші, картоплю, гарніри. Додаю в кефір, який випиваю перед сном.

– Хочу наголосити, щоб не було передозування. Тому треба вживати настоянку з гінкго по 25-30 крапель – це одна чайна ложка – на склянку води тричі на день перед їдою. Через півтора місяця – 10 днів перерви, і знову можна продовжити, – завершує нашу розмову пан Анатолій. І ми домовляємося з ним зустрітися ще через десять літ.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися