На Рівненщині сержант за вбивство контрактника отримав умовне
Рівненщина

На Рівненщині сержант за вбивство контрактника отримав умовне

28 грудня 2021, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

На Рівненщині молодший сержант побив до смерті солдата-контрактника і не сидітиме за вбивство у тюрмі.

Як зазначається, конфлікт між офіцером та солдатом виник близько опівночі 26 липня 2020 року навпроти КПП військової частини у місті Дубно. Старший по званню вдарив кулаком в обличчя солдату, від чого той упав та вдарився потилицею об асфальт.

Про це повідомляє Рівне медіа

Після чого біля входу у казарму 30-річний сержант другий раз ударив солдата в обличчя, від чого той вдарився об стіну будівлі.

Потерпілого доставили до лікарні у стані клінічної смерті. У нього були садна, масивний вилив речовини мозку та закрита черепно-мозкова травма. На ранок 37-річний чоловік помер.

У суді обвинувачений визнав вину повністю. Сказав, що ще напередодні йому стало відомо, що солдат вчергове не з'явився на чергування. Його це обурило і він почав його шукати. Близько опівночі йому вдалось дотелефонуватись до солдата. Під час розмови він зрозумів, що той перебуває у стані сп'яніння.

Обвинувачений пояснив, що вдарив солдата, аби той відчув біль та зрозумів свій ганебний вчинок. Відвів його до санчастини. Там у чоловіка виявили набряк та гематому. Відкритих, видимих ран не було, кров не йшла.

У той же час запевняв, що нормально себе почуває та скарг не має. Потерпілого відвели до казарми. Аби переконатися, чи все гаразд, обвинувачений вирішив зайти до кімнати відпочинку. Там побачив потерпілого, який почав його нецензурно лаяти. Сержант вирішив задокументувати факт того, що потерпілий п'яний, для цього запропонував солдату пройти у медчастину для освідування. За допомогою алкотесту виявили в його крові 1,9 проміле алкоголю.

За свідченнями обвинуваченого, потерпілий знову почав висловлюватися до нього з лайкою, висловлював претензії щодо освідування та обіцяв помститися за це у майбутньому. На зауваження той не реагував, тож обвинувачений наніс йому ще один удар долонею, від чого потерпілий вдарився об стіну.

У суді обвинувачений пояснив, що вбивати солдата не хотів. Також просив його не карати позбавленням волі, бо він є учасником бойових дій та повністю усвідомив те, що накоїв. На даний час відшкодував потерпілій 20 тисяч гривень та визнає цивільний позов на відшкодування моральної шкоди на 180 тисяч гривень, матеріальну шкоду визнає лише частково, зазначає, що для нього ця сума є нереальною, оскільки на утриманні має двох неповнолітніх дітей.

У суді потерпіла зазначила, що залишилась із двома дітьми та втратила єдиного годувальника сім'ї.

Зазначається, що із 28 липня 2020 року обвинувачений перебував під заставою у 84 080 гривень.

Суд прийшов до висновку визнати обвинуваченого винним у вбивстві з необережності та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, водночас звільнив від відбування покарання та встановив іспитовий термін у два роки.

Суд також задовольнив цивільний позов потерпілої на 180 тисяч моральної шкоди, водночас позов на матеріальне відшкодування задоволений частково.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися