На Рівненщині 17-річна сирота стала мамою для своїх брата та сестри
Рівненщина

На Рівненщині 17-річна сирота стала мамою для своїх брата та сестри

29 грудня 2021, 16:59
0
0
Сподобалось?
0

17-річна Анастасія Богуславська з міста Здолбунів навчається в одному з Рівненських вузів і стане майбутнім економістом. Після того як її рідного тата, кадрового військового, забрала війна у 2014 році, а три місяці тому померла мама, дівчина стала мамою для своїх молодших братика Владислава та сестрички Іринки 12 та 13 років.

Про це повідомляє у Фейсбуці активіст з Луцька Ілля Токаренко.

«Коли померла мама, окрім втрати, залишилися борги за квартиру. Дитина вимушена була працювати на двох роботах, щоб погасити заборгованості за квартиру. За два роки вона змогла не тільки  в більшості погасити заборгованість, але й придбати в квартиру пральну машинку, мікрохвильову, праску. В квартирі дуже все скромно, але чистенько. Вона всіма силами намагається зробити домашній затишок, але зараз це дуже важко, адже вона вимушена була кинути роботу щоб дивитися за дітками», - йдеться в повідомленні.  

За словами Іллі Токаренка, дитина досі не отримала  земельну ділянку від держави після смерті її тата.  Її брат з сестрою від другого шлюбу мами. З вітчимом все дуже складно. Після смерті мами, він вдома майже не з'являється, працює, передає невеликі кошти щомісяця. Пільги по втраті одного з годувальників Насті не допомогли зробити, тому навіть її брат з сестрою не мають права на безкоштовне харчування у школі.

«Пайка хліба і миска супу на думку чиновників, це дуже дорого коштує щоб погодувати дітей, знаючи становище сім'ї», - обурюється активіст.

Настя попросила допомогти придбати палас в кімнату, бо холодна підлога, а також обігрівач. Луцький активіст звернувся за допомогою до нардепа від Рівненщини і той відгукнувся. Для дітей привезли зимовий одяг, дівчаткам - плаття. А також подарували обігрівач та палас на підлогу.

Настя каже, що бажає лише одного, аби добріших людей було більше, які не забувають про тих, хто потребує допомоги. Тому, ми залишаємо банківську карту Насті. За можливості, відправте їм декілька гривень. Дякуємо усім, хто залишиться не байдужими. 

Банківська карта: 4441 1144 2618 6506 – Богуславська Анастасія.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися