Таким лялькарка  зобразила предстоятеля УГКЦ Святослава
Рівненщина

Майстриня з Рівного виготовила ляльку за образом предстоятеля УГКЦ

1 січня 2022, 16:00
0
1
Сподобалось?
1

«Вісник+К» вже розповідав про талановиту лялькарку з Рівного Олену Вербець. Її художні образи вражають кожного, хто їх бачить. А самі іграшки м’які на дотик і дивовижно пахнуть, бо «скупані» у каві з корицею.

У колекції майстрині є безліч оригінальних хлопчиків та дівчаток, лісових та казкових звірят, фантастичних істот та цілковито вигаданих персонажів. А нещодавно вона вперше створила глибокі релігійні образи!

Пані Олена є прихожанкою собору Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у Рівному. На днях виповнилося 25 років з часу створення парафії. Привітати паству зі срібним ювілеєм та освятити оновлений іконостас приїхав очільник Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук. Предстоятель очолив святкову літургію. І несподіваним дарунком від парафіян після її закінчення стала… лялечка, створена за його образом. Її виготовила пані Олена.

– Це була ідея нашого священника, отця Євгенія Остапенка. Знаючи, що Блаженнійший буде на святкуванні, він запропонував створити для нього лялечку з образом святого Миколая. Дав благословення – і я взялася до роботи. Коли вона була готова, з’явилася думка зробити ще й портретну лялечку Святослава. Працювала над образом тиждень. Бо не лише риси обличчя треба було промалювати, а й відповідну тканину для одягу  підібрати та все пошити, – розповідає майстриня.

Лялечки вийшли, як живі. Від них віє неймовірною аурою доброти та побожності!

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися